Ioana Muntean şi Cosmin Stan încep weekend-ul în direct la PRO TV!

De: Cătălina Matei / 09.06.2008, 00:00
Ioana Muntean şi Cosmin Stan încep weekend-ul în direct la PRO TV!
După ce a prezentat ştirile dimineţii alături de Mihai Dedu, Ioana Muntean revine la pupitrul Ştirilor PRO TV de weekend, de data aceasta alături de Cosmin Stan, corespondent al secţiei Eveniment. Cei doi şi-au mutat zilele libere în timpul săptămînii, iar sîmbăta şi duminica deşteptarea se dă la ora la care alţii se întorc de la petreceri: 5 dimineaţa!

În ultimul an, viaţa Ioanei s-a schimbat considerabil. S-a transferat de la PRO TV Cluj la Bucureşti, fiind corespondent pe domeniul politic, şi, după cîteva luni, a ajuns să prezinte Ştirile PRO TV de weekend, de la ora 13.00. După ce Andreea Liptak a intrat în concediu prenatal, Ioana a fost transferată la ştirile matinale din timpul săptămînii. S-a căsătorit acum un an cu Mihai Livadaru – produ­cător la InfoPro, iar acum s-a întors la munca… de weekend. Nu singură, ci alături de Cosmin Stan, corespondent la secţia Eveniment. Cît de repede s-a readaptat la programul de weekend? ”Foarte repede. Lucrez la ştiri şi trebuie să reacţionez rapid la orice… chiar şi la o astfel de schimbare. Zilele mele libere sînt joia şi vinerea. Nu pot să spun că este un avantaj în condiţiile în care toţi prietenii mei sînt la muncă, iar eu sînt liberă, dar sînt alte lucruri bune pe care le-am cîştigat. Nu îmi fac niciodată program după ce termin de prezentat ştirile, pentru că, uneori, trebuie să mă întorc la muncă. Seara, poate apucăm să ieşim cu prietenii, dar nu putem să stăm mult, pentru că dimineaţa eu sînt în redacţie la 6 şi jumătate. Asta înseamnă că mă trezesc la 5 şi jumătate”, povesteşte Ioana.

Mihai, soţul ei, nu a comentat deloc noul program, mai ales că lucrează şi el în domeniu: ”În nici un caz nu mai putem să plecăm din Bucureşti, pentru că el munceşte cînd am eu liber. Totuşi, încerc să mai fug singură pînă acasă, la Alba Iulia, la părinţi, mai ales acum, că s-au copt cireşele”. Dacă Ioana are mai multă experienţă în postura de prezentator de ştiri, pentru Cosmin reprezintă o premieră: ”După 10 ani, în care am făcut teren la modul intensiv, de multe ori zi şi noapte, cred că venise vremea să îmi canalizez eforturile şi într-o altă direcţie. Am crescut, am trecut de perioada pe care ţi le permite munca de teren şi a venit vremea să mă , şi la propriu şi la figurat. La propriu, pentru că tocmai mi-am întemeiat o familie. La figurat, pentru că acum studioul Ştirilor PRO TV este casa mea şi trebuie să mă supun rigorilor acestuia. Weekend-ul meu s-a mutat acum luni şi marţi. Încă nu m-am obişnuit cu asta, dar sînt sigur că o voi face. E destul de ciudat să vezi lunea, dis-de-dimineaţă, coloanele de maşini cu oameni care se îndreaptă spre serviciu, iar tu să stai liniştit acasă. Mă dumiresc însă repede şi, mai apoi, devine chiar plăcut”, povesteşte Cosmin.

Echipa de la pupitrul ştirilor
Deşi, pentru unii, să lucrezi în weekend poate fi pedeapsa maximă, Cosmin mizează pe partea plină a… situaţiei: ”Îmi place să lucrez în weekend pentru că fac exact ceea ce-mi place, este nemaipomenit. Iar din alte puncte de vedere, aş spune chiar că e mult mai bine: traficul este mai lejer, aşa că petrec mult mai puţin timp în maşină, de acasă la serviciu şi retur. În mod normal, la sfîrşit de săptămînă, atunci cînd nu eram de serviciu, îmi petreceam tot timpul cu soţia, fie acasă, fie la prieteni, în vizite. Îmi place foarte mult să stau acasă pentru că acolo mă simt foarte bine: sînt înnebunit să stau pe terasă sau să mă ocup de grădinărit, tot pe terasă. De asemenea, de-abia aşteptam weekend-urile ca să stăm cu căţelul nostru, să-l ducem în parc, să-l plimbăm şi să-i facem toate poftele”. Reporterul PRO TV şi-a intrat repede în ritmul din studio şi face echipă bună cu Ioana: ”Cosmin este un coleg de jurnal foarte bine pregătit, putem să clarificăm detalii de ultimă oră în doar cîteva secunde. Comunicăm foarte bine şi asta este esenţial pentru un jurnal cu doi prezen­tatori”, confirmă Ioana.

Live din bărcuţă
La şedinţa foto pentru revista noastră, Ioana şi Cosmin au improvizat o transmisiune… de weekend! Dintr-o bărcuţă, relaxaţi şi zîmbitori, cei doi prezentatori ai Ştirilor PRO TV ne-au transmis, în direct, o ”porţie” de ştiri pozitive. ”Din barcă, am transmis de nenumărate ori, la inundaţii. Am mai transmis de sub apă, de la un centru de pregătire a scafandrilor din Constanţa; am transmis din Irak, Afganistan sau Sri Lanka, la tsunami, dar cred că cea mai spectaculoasă transmisie live pe care am făcut-o a fost dintr-o parapantă cu motor, aflată în zbor. A fost nevoie să ne sincronizăm perfect cu sumarul jurnalului, a trebuit să decolăm la timp astfel încît să încep transmisia din aer. Nu auzeam nimic din comunicaţiile cu studioul, dar am reuşit să intru atunci cînd trebuia. Am făcut apoi o aterizare exact în faţa camerei care ne urmărea de pe plajă… A fost foarte tare!”, povesteşte Cosmin. Cît despre locaţiile specta­culoase din care a transmis Ioana… ”Eu sînt corespondent al secţiei politic, aşa că nu prea ies din tiparul Cotroceni, parlament, guvern sau sedii de partide”, spune amuzată colega lui Cosmin.

Amintiri de weekend… din copilărie!
Ioana: ”Mergeam cu părin­ţii la ţară, mama este din Muşca, în munţii Apu­seni. Făceam cîteva ore bune, aşa că ajungeam doar în vacanţe. Mergeam în schimb în satul din care e tata, Tărtăria, lîngă Alba Iulia. Şi acolo era la fel de frumos, cutreieram prin pădure, culegeam flori. De fapt, de fiecare dată, adu­ceam şi plante cu tot cu rădăcină, pe care le plan­tam în curte. Acum, ferigile aduse din pădure sînt foarte mari…”.
Cosmin: ”Îmi amintesc că, cel mai adesea, ieşeam la joacă cu copiii şi alergam pînă cădeam epuizaţi. Cînd nu eram pe stradă, aşteptam cu nerăbdare să înceapă desenele animate cu Mihaela sau – era pe vremea aia cînd nu aveam decît cîteva ore de TV, la sfîrşit de săptămînă”.