Ion Besoiu, Valeria Seciu şi Rodica Mandache vor primi stele pe Aleea Celebrităţilor

De: Nicoleta Nicolae / 24.06.2015, 13:00
Ion Besoiu, Valeria Seciu şi Rodica Mandache vor primi stele pe Aleea Celebrităţilor
Actorii Ion Besoiu, Valeria Seciu şi Rodica Mandache vor primi sâmbătă, de la ora 11.00, stele pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti, în semn de recunoaştere pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, evenimentul va avea loc în prezenţa primarului general al municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu. Dezvelirea stelelor se va face, de asemenea, în prezenţa colegilor, prietenilor, iubitorilor de teatru şi film, dar şi a rudelor artiştilor.

„Este o mare onoare să fim parte a acestui important proiect, de dimensiune naţională, un proiect unic ce omagiază anii de muncă şi devotamentul celor ce slujesc scena românească a teatrului şi a filmului. În luna iunie celebrăm, în spiritul unei bunei tradiţii create în ultimii trei ani, profesionalismul, talentul şi dedicarea cu care ne-au bucurat zeci de ani, mari artişti ai scenei româneşti: Ion Besoiu, Valeria Seciu şi Rodica Mandache. Le mulţumim şi le suntem recunoscători pentru că ne-au învăţat să visăm mai frumos şi ne-au luminat chipurile”, a declarat Daniel Stoica, acţionar Cocor, unul dintre iniţiatorii proiectului.

În cadrul evenimentului, actorii vor primi câte o stea din aur din partea casei de bijuterii Sabion.

Ion Besoiu s-a născut pe 11 martie 1931, la Sibiu. A debutat în 1957, dar consacrarea a venit abia după lansarea serialului „Toate pânzele sus”, în regia lui Mircea Mureşan, în care i-a avut ca parteneri pe actorii Ilarion Ciobanu şi Jean Constantin. Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, după care s-a mutat la Bucureşti, unde a jucat la Teatrul Bulandra şi a fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestei instituţii.