Ion Caramitru și Dorina Lazăr, fără funcții de conducere TNB și Odeon

Apropo.ro / 15.01.2014, 15:00
Ion Caramitru și Dorina Lazăr, fără funcții de conducere TNB și Odeon
Ministrul Culturii, Gigel Știrbu, a declarat, marți, că Ion Caramitru și Dorina Lazăr ar putea fi înlăturați de la conducerea TNB, respectiv a Teatrului Odeon.

OUG din 2013 prevede înlăturarea de la conducerea instituțiilor publice de cultură a persoanelor care au împlinit 65 de ani. Ion Caramitru are 71 de ani.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Ministrul Culturii, Gigel Știrbu, a vorbit, marți, la Comisia de cultură a Senatului despre prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) numărul 68 din 2013.

În acest context, Gigel Știrbu a spus că există anumite lucruri care ar trebui schimbate sau reglementate în cadrul legislației, făcând referire și la această Ordonanță inițiată de fostul ministru al Culturii Daniel Barbu.

Eu, în fosta calitate pe care am deținut-o, de președinte al Comisiei pentru cultură din Cameră, am avut anumite amendamente vizavi de această ordonanță și, odată cu schimbarea calității din aceea de președinte al Comisiei în aceea de ministru, nu mi-am schimbat sub nicio formă opțiunea vizavi de această modificare legislativă. Eu nu cred că, odată cu împlinirea vârstei de 65 de ani, un manager de instituție publică trebuie eliminat din sistem. Pot da exemple nenumărate„, a declarat ministrul.

Citește mai multe detalii despre ordonanța amintită de Gigel Știrbu, pe Mediafax.ro