Ion Diaconescu despre Duda: „Ambitie si aranjament politic”

Apropo.ro / 10.04.2009, 17:03
Ion Diaconescu despre Duda:
Candidatura la presedintie a printului Duda este o ambitie personala, crede fostul presedinte al PNTCD

Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu, a declarat, exact in momentul in care printul Duda lua startul catre presedintie, ca respectiva candidatura: "este o chestiune personala, o ambitie si este si un aranjament politic, desi nu vad cui i-ar folosi".

Fostul lider taranist spune ca posibila candidatura a lui Duda a mai fost evocata, in treacat, in PNTCD, pe vremuri, "dar partidul a fost mai degraba rezervat".

De asemenea, Diaconescu, care a facut 17 ani in puscariile comuniste pentru convingerile sale, spune ca "monarhia e o relicva a istoriei, nu va mai aduce niciun spor in economia acestei tari…a mai ramas doar in citeva tari nordice. Pe vremuri, am fost la un congres in Suedia si am fost invitati sa mergem la regele tarii. Era la el… ca la un primar oarecare".

Citeste declaratiile fostului lider taranist Ion Diaconescu, in QMagazine.

Cum comentezi declaratiile lui Ion Diaconescu? Ce parere ai despre candidatura printului Duda (Radu de Romania) pentru functia de Presedinte al Romaniei? Ce crezi ca ar zice lumea daca un membru al Case Regale ar ajunge… Presedinte?