Ion Tiriac a pierdut pariul cu Dan Popper

Apropo.ro / 03.09.2004, 10:45
Ion Tiriac a pierdut pariul cu Dan Popper
Președintele COR, Ion Țiriac, a pierdut pariul cu secretarul general al forului olimpic, Dan Popper, în legatura cu numarul de medalii de aur cîștigate de sportivii români la Atena. Dan Popper a pariat ca delegația României va cîștiga șase medalii de aur la JO

Președintele COR, Ion Țiriac, a pierdut pariul cu secretarul general al forului olimpic, Dan Popper, în legatura cu numarul de medalii de aur cîștigate de sportivii români la Atena.

Dan Popper a pariat ca delegația României va cîștiga șase medalii de aur la JO de la Atena. Miza a fost salariul pe un an cîștigat de Dan Popper la COR. „Astazi (n.r. – joi), într-un cadru festiv, am pierdut primul pariu, cu domnul Popper. Este unul dintre cele mai placute pariuri pe care le-am pierdut în viața”, a declarat Ion Țiriac.

Dan Popper a declarat ca nu banii sînt importanți în acest pariu. „Ma bucur nu pentru bani, ci pentru ca domnul președinte a înțeles profesionalismul unui om care sta în sport de 45 de ani. Am avut încredere în potențialul sportivilor noștri”, a spus Dan Popper.

Ion Țiriac a mai spus ca ar merita sa piarda și pariul cu premierul Adrian Nastase. Președintele COR a pariat pe un automobil Mercedes ca Guvernul României nu va reuși sa duca la bun sfîrșit programul de construire a 400 de sali de sport în actualul mandat.

Întrebat daca ar fi tentat sa investeasca într-o școala de gimnastica, antrenorul echipei feminine Octavian Belu a declarat ca banii pe care i-a cîștigat, în urma rezultatelor de la JO de la Atena, nu i-ar ajunge sa construiasca „mai mult de trei-patru vestiare”.

„O școala de gimnastica necesita o investiție de cîteva milione de dolari, pe care nu și-o permite nimeni din domeniul nostru, al antrenorilor. Nu știu cît aș putea pretinde unei familii pentru ca acel copil sa se pregateasca într-un sistem privat”, a spus Octavian Belu.

Belu a mai spus ca reacțiile sponsorilor întîrzie sa apara dupa rezultatele de la Atena. „Daca mîine ar fi retrasa subvenția de la stat, nu știu ce activitați ar mai fi posibile, atît la nivel de lot național, cît și la nivel de club. Deocamdata reacțiile nu au aparut. Probabil ca și sponsorii se gîndesc mai mult daca e oportun sa investeasca sau nu în gimnastica”, a spus Octavian Belu.

Mediafax