Ion Țiriac, cel mai bogat sportiv din lume

De: Carmen Ulian / 09.12.2014, 11:00
Ion Țiriac, cel mai bogat sportiv din lume
Cel mai bogat sportiv al lumii este un român, actualul om de afaceri Ion Țiriac.

Ion Țiriac a fost denumit Contele Dracula, fiind născut în Transilvania, în perioada în care juca tenis de performanță. Din tenis, fostul sportiv a câștigat câteva milioane de dolari. Anul 1989 l-a găsit pe omul de afaceri cu o avere de peste 100 de milioane de dolari, iar la începutul anilor 2000 acesta avea în conturi în jur de jumătate de miliard de dolari.

Ion Țiriac avea o avere estimată la 900 de milioane de dolari în 2005. Doi ani mai târziu, Forbes îl clasa pe locul 840 din totalul de 946 de persoane, în topul celor mai bogați oameni ai lumii, pe atunci atingând deja 1 miliard de dolari.

Ion Țiriac a devenit sportivul cu mai mulți bani în conturi decât Michael Jordan (al doilea cel mai bogat sportiv) sau David Beckham. Banii săi provin din afacerile în domeniul bancar și asigurări. Face peste 250.000 de dolari pe zi fără să miște un deget.

Ion Țiriac a antrenat staruri precum Boris Becker, Steffi Graf, Mary Joe Fernández, Guillermo Vilas, Marat Safin și Goran Ivanisevic, după retragerea sa din 1980. Înainte de a deveni un nume în tenis, Țiriac a jucat hochei pe gheață și a participat la Jocurile Olimpice din Austria, 1964.

Astăzi, omul de afaceri are o avere estimată la 2 miliarde de dolari, ceea ce îl face cel mai bogat român, dar și cel mai bogat sportiv din lume.