Ion Țiriac, inclus în International Tennis Hall of Fame

De: Gabriela Voicu / 09.07.2013, 12:00
Ion Țiriac, inclus în International Tennis Hall of Fame
Omul de afaceri Ion Țiriac va primi un loc în International Tennis Hall of Fame sămbătă, 13 iulie, la Bill Talbert Stadium Court din Newport.

Omul de afaceri Ion Țiriac va primi un loc în International Tennis Hall of Fame sămbătă, 13 iulie, la Bill Talbert Stadium Court din Newport, alături de alți foști tenismeni precum Martina Hingis, Clyff Drysadle, Thelma Coyne Long și Charlie Pasarell.

Țiriac nu este primul român care primește distincția, Ilie Năstase fiind inclus în International Tennis Hall of Fame în 1991. Totodată, acesta a fost și primul lider al ierarhiei ATP, în 1973.

Ion Țiriac

La finalul carierei sale de sportiv, Ion Țiriac (73 de ani) a devenit antrenorul și managerul unor jucători precum Guillermo Villas și Boris Becker. Ion Țiriac și-a încercat norocul și la hochei, jucând în echipa României în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă din Innsbruck și la Campionatele Mondiale.

Hall of Fame este o organizație non-profit dedicată susținerii bogatei istorii a tenisului și onorării celor mai valoroși campioni și lideri din acest sport. De-a lungul anilor, doar 224 de persoane din 19 țări au fost incluse în International Tennis Hall of Fame