Ionut Popa este noul antrenor

Apropo.ro / 29.09.2004, 09:55
Ionut Popa este noul antrenor
Tehnicianul Ionuț Popa este, începînd de marți, noul antrenor al echipei Poli Iași, în timp ce Marius Stan a revenit în funcția de președinte al gruparii ieșene. "Am discutat cu Marius Stan și cu președintele Consiliului de Administrație, Gheorghe

Tehnicianul Ionuț Popa este, începînd de marți, noul antrenor al echipei Poli Iași, în timp ce Marius Stan a revenit în funcția de președinte al gruparii ieșene.

„Am discutat cu Marius Stan și cu președintele Consiliului de Administrație, Gheorghe Nichita, și, în cele din urma, m-am decis sa vin la Poli. Una dintre condițiile puse de mine a fost ca Marius Stan sa ramîna președintele acestui club. Veriga principala la un club este cuplul antrenor – președinte”, a precizat noul antrenor al echipei din Iași.

Ionuț Popa, care a antrenat, pîna în prezent, formația Jiul Petroșani, a declarat ca a parasit echipa din Divizia B într-un moment în care aceasta „se afla pe un drum bun”.

Întrebat daca își dorește vreun jucator de la Jiul Petroșani, Popa a precizat ca nici nu se pune problema. „Oricum perioada de transferuri este încheiata. Dar chiar și așa, nici în iarna nu vreau sa iau vreun fotbalist de la Jiul. Și așa mi s-a spus ca ar fi bine sa trec mai rar prin Valea Jiului”, a afirmat Popa.

Ionuț Popa îi va avea ca antrenori secunzi pe Narcis Ciocîrlan șiIon Cîmpeanu, care au asigurat interimatul de la demiterea lui Vasile Simionaș.

Pe de alta parte, Marius Stan a revenit asupra deciziei de a renunța la funcția de președinte al clubului ieșean, dupa ce, în urma cu o saptamîna, afirmase ca nu dorește sa revina la Poli Iași.

„A fost o perioada zbuciumata. Este pentru prima data cînd spun ceva și nu ma țin de cuvînt. Sper ca revenirea mea sa nu fie considerata un semn de slabiciune, ci de înțelepciune. Cel mai ușor era sa ma spal pe mîini de Poli și sa plec. Am decis sa continui, pentru ca am început o munca pe care merita sa o duc pîna la capat. Nu avem o misiune ușoara, nici eu și nici Ionuț Popa, dar daca vom reuși salvarea de la retrogradare, cred ca este un lucru laudabil”, a spus Marius Stan.

Președintele Consiliului de Administrație al clubului Poli Iași, Gheorghe Nichita, a precizat, la rîndul sau, ca principalele obiective ale gruparii ieșene sînt menținerea în Divizia A și formarea unei echipe competitive.

„Ma bucur ca Marius Stan a revenit la echipa. Îi sînt recunoscator lui Stan și lui Ionuț Popa ca au acceptat sa scoata echipa din situația delicata prin care trece. Îmi doresc ca, prin venirea lui Ionuț Popa, perioada de incertitudini sa se fi încheiat. E clar ca mai rau de atît nu poate fi și ca depinde numai de noi, cei din jurul echipei, sa ieșim din aceasta situație”, a mai spus Gheorghe Nichita.

Mediafax