Iordanescu blocat de Al Ain!

Apropo.ro / 19.12.2001, 07:51
Iordanescu blocat de Al Ain!
Desi vedea sosirea lui Puiu la cîrma echipei nationale o problema ca si rezolvata, presedintele FRF Mircea Sandu a ramas ieri fara glas la aflarea deciziei arabilor Daca pîna acum nimeni si nimic nu parea sa stea în calea revenirii lui Anghel Iordanescu la cîrma echipei nationale a


Desi vedea sosirea lui Puiu la cîrma echipei nationale o problema ca si rezolvata, presedintele FRF Mircea Sandu a ramas ieri fara glas la aflarea deciziei arabilor

Daca pîna acum nimeni si nimic nu parea sa stea în calea revenirii lui Anghel Iordanescu la cîrma echipei nationale a României, de ieri lucrurile au luat o turnura dramatica pentru Federatie. Potrivit afirmatiei unui membru influent al Comitetului Executiv al lui Al Ain, clubul saudit se opune plecarii antrenorului român!

Conform lui Hamad bin Nikhairat Al Amry, numele respectivei persoane, „Al Ain nu are nici un fel de relatii de prietenie cu Federatia Româna de Fotbal”, iar tot ce a spus presedintele Mircea Sandu – care în urma cu doua zile a afirmat ca Iordanescu este în proportie de 99 la suta selectionerul echipei României – este fals. „Declaratiile lui nu corespund realitatii”, a mai spus Hamad. Oficialul saudit a tinut sa sublinieze ca Iordanescu este legat de Al Ain printr-un contract si în nici un caz nu poate pleca la jumatatea drumului, întelegerea dintre cele doua parti urmînd sa expire abia la finele lui mai 2002!

Vizavi de aceasta întorsatura pe care au luat-o lucrurile, de la sediul FRF nu a sosit înca nici o reactie. Mircea Sandu a aflat ieri la prînz de pozitia adoptata de partea araba, iar în primele secunde dupa ce a primit vestea a ramas cu capul în pamînt, incapabil sa scoata vreun cuvînt. Nici macar un muschi al fetei nu i-a tresarit. La solicitarile presei, care i-a cerut un punct de vedere, Nasu’ a raspuns scurt: „Voi vorbi abia dupa Adunarea Generala de joi”, dupa care, într-un comunicat alcatuit rapid, a precizat ca „Iordanescu m-a informat ca înca nu a purtat o discutie cu seicul, ca va pleca pentru cîteva zile în Iordania, urmînd ca la întoarcere sa aiba întrevederea decisiva. Dar toate semnele converg catre garantia unei rezilieri amiabile a contractului sau”.

Un lucru este clar: nici Mircea Sandu, nici Iordanescu si nici vreun alt oficial al FRF nu se astepta la un asemenea fulger pe cer senin. Noua situatie a cazut cum nu se poate mai prost la Bucuresti, hotarîrea arabilor transformîndu-se în cel mai de cosmar cadou pe care îl putea primi Mircea Sandu de Sarbatori. Daca în urmatoarele zile nu va reusi sa-i întoarca pe cei de la Al Ain din decizia lor, ramîn doua posibilitati. Fie sa caute un interimar pîna la venirea lui Iordanescu, la vara, fie sa se orienteze spre un alt selectioner.
Sursa:www.prosport.ro