Iordanescu il vrea pe Hagi

Apropo.ro / 11.12.2001, 16:14
Iordanescu il vrea pe Hagi
Anghel Iordanescu a declarat, luni, in emisiunea "Sport Show" de la Radio Pro FM, ca si-ar dori ca Gheorghe Hagi sa-i fie secund la echipa nationala. Tehnicianul formatiei Al Ain, care se afla in tratative cu Federatia Romana de Fotbal (FRF) pentru preluarea nationalei, a declarat ca ar


Anghel Iordanescu a declarat, luni, in emisiunea „Sport Show” de la Radio Pro FM, ca si-ar dori ca Gheorghe Hagi sa-i fie secund la echipa nationala.

Tehnicianul formatiei Al Ain, care se afla in tratative cu Federatia Romana de Fotbal (FRF) pentru preluarea nationalei, a declarat ca ar accepta sa colaboreze in orice conditii cu Hagi, insa nu crede ca acesta va fi de acord dupa ce si-a dat demisia din functia de selectioner.

„Regret enorm ceea ce s-a intimplat in barajul cu Slovenia, mai ales ca Hagi s-a aflat pe banca tehnica a nationalei. Eu il respect foarte mult si cred in continuare ca va ajunge un mare antrenor. Consider ca el a avut nesansa la baraj si imi pare rau ca revin la nationala dupa un mandat scurt al lui Hagi. Am lucrat cu el timp de 10 ani si ii multumesc pentru ajutorul dat pe vremea cind juca. Mi-as dori sa colaborez cu Hagi, insa nu cred ca el va accepta sa revina asa repede la nationala, mai ales intr-un alt post decit cel de selectioner”, a spus Iordanescu.

Iordanescu a spus ca spera ca in urmatoarele zile sa redevina oficial antrenorul echipei nationale. Iordanescu se va intoarce la Abu Dhabi si va incerca sa-si rezilieze, pe cale amiabila, contractul cu Al Ain, fiind dispus chiar sa dea o parte din bani inapoi. Iordanescu spera ca cei doi fii ai presedintelui Emiratelor Arabe Unite, care conduc clubul Al Ain, sa-i permita sa paraseasca aceasta formatie, dupa ce, in ultimul an, acestia s-au opus, cind a fost ofertat de Arabia Saudita si de Tunisia.

Iordanescu a recunoscut ca s-a inteles deja cu presedintele FRF, Mircea Sandu, asupra unei colaborari pentru urmatorii doi ani si jumatate. Daca va reusi calificarea la Campionatul European din anul 2004, intelegerea lui cu FRF se prelungeste automat.

„Nu ma intereseaza prea mult contractul pe care il voi avea cu FRF, imi doresc enorm sa ne calificam la Europene. Chiar daca am ratat calificarea la Cupa Mondiala din anul 2002, echipa nationala are in continuare o cota ridicata in lume. Trebuie sa facem tot posibilul pentru a ajunge la Euro 2004. Am avea toti de suferit in cazul unui nou esec. Eu, in primul rind, imi doresc sa am rezultate si apoi ma gindesc la reconstructia nationalei”, a declarat Iordanescu.

Iordanescu a mai spus ca nu este bine pentru fotbalul romanesc ca Mircea Sandu sa fie singurul care candideaza la alegerile pentru presedintia FRF. „Era normal sa fie mai multi candidati, iar cel mai bun sa cistige”, a precizat Iordanescu. Totodata, tehnicianul roman considera ca toti cei implicati in fotbalul romanesc trebuie sa intervina in forta pentru insanatosirea competitiei interne. El crede ca tot de aici va veni salvarea pentru echipa nationala.
Sursa:www.mediafax.ro