Iordanescu s-a lansat in politica

Apropo.ro / 04.05.2004, 08:36
Iordanescu s-a lansat in politica
Antrenorul naționalei de fotbal Anghel Iordanescu și cei 37 de aspiranți PSD la funcțiile de primar din localitațile județului Ilfov, s-au lansat, luni, în cursa electorala, în prezența liderului filialei, Gabriel Oprea. În fața unei mulțimi

Antrenorul naționalei de fotbal Anghel Iordanescu și cei 37 de aspiranți PSD la funcțiile de primar din localitațile județului Ilfov, s-au lansat, luni, în cursa electorala, în prezența liderului filialei, Gabriel Oprea.

În fața unei mulțimi care îl cauta din priviri „pe dom’ Bebe”, absent de la eveniment, Partidul Social Democrat – „filiala generalilor” – dupa cum a afirmat prezentatorul manifestarii – și-a anunțat candidații pentru fotoliile de primar sau consilier județean.

Principalul naționalei, Anghel Iordanescu, „tactician de succes”, „formatorul echipei cîștigatoare”, „cel ce va aduce victoria în meciul din șase iunie”, dupa cum l-a prezentat mulțimii cu aplomb moderatorul evenimentului – a fost aclamat de auditoriu.

„Nu am venit aici sa driblez pe nimeni. Am venit aici sa susțin echipa cîștigatoare”, a spus Iordanescu.

„Tacticianul” PSD Ilfov – candidat la funcția de consilier județean – a recunoscut ca nu își cunoaște dupa nume coechipierii pentru funcția de primar sau consilier județean, dar cunoaște „oameni capabili, tineri în formare”, membri ai filialei.

„Am ales PSD din convingere și din respect pentru Adrian Nastase, omul în care cred. Am ales PSD Ilfov pentru ca ma voi muta în Pipera, dar și în semn de sprijin pentru bunul meu prieten Gabriel Oprea”, a explicat Iordanescu opțiunea sa politica.

Ilfovul este județul în care vor sa traiasca bucureștenii, dar în care ilfovenii sunt pe primul plan, a spus de la tribuna vicepreședintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta.

„Bucureștiul este un oraș distrus, de un om nebun, care, dupa ce a vîndut flota, a transformat o capitala ce se vrea europeana într-o ruina”, a spus Ponta.

Sub deviza „echipa care îmbina tinerețea cu experiența”, Gabriel Oprea și-a prezentat „formula cîștigatoare pentru Ilfov – poarta de intrare în Europa”.

„Viitorii primari și consilieri își vor începe mandatul într-o Românie care aspira sa intre în Uniunea Europeana și îl vor încheia într-o Românie Europeana. Trebuie sa cîștigam. Este o datorie fața de cetațenii care au încredere în noi. Pentru ei trebuie sa cîștigam, nu pentru noi! Trebuie sa fim împreuna! Împreuna putem duce la capat orice proiect. Sa continuam împreuna!”, și-a încheiat discursul Gabriel Oprea.

Becali: „Iordanescu ar trebui sa-mi fie recunoscator”

Patronul clubului Steaua, Gigi Becali, considera ca, prin declarațiile calomnioase facute la adresa lui Anghel Iordanescu, a contribuit la îmbunatațirea situației materiale și a imaginii publice a selecționerului, care, astfel, ar trebui sa-i fie recunoscator.

„Este clar ca sentința pe care mi-a dat-o acea judecatoare – amenda penala – nu a fost corecta, pentru ca amenda penala nu s-a mai dat pentru calomnie. În lege se spune clar «daca acele declarații prezinta pericol social», iar, dupa ce eu am spus acele lucruri, lui Iordanescu i s-a marit salariul de trei ori și a devenit vicepreședintele PSD. L-am ridicat material, social și ca imagine. Daca nu faceam acele declarații, nu mai ajungea unde este acum. Ar trebui sa-mi fie recunoscator. Ar trebui sa-mi dea cîteva sute de mii de dolari, pentru ca nu visa el niciodata ca va fi vicepreședinte PSD, cel mai tare partid din țara”, a spus, luni, Gigi Becali.

Președintele clubului Steaua a declarat ca nu îl considera pe Iordanescu un adversar politic, ci doar se amuza pe seama acestuia. „Cînd am aflat ca l-au luat vicepreședinte la PSD m-a pufnit rîsul. Iordanescu nu poate sa reprezinte un advesar, el doar  ma distreaza. E posibil sa aiba calitați de politician, daca e sa luam definiția politicii din batrîni.  Eu vad o politica dreapta, curata, nu diplomație care duce la minciuna”, a declarat Becali.

Becali considera ca PSD a facut o alegere proasta cînd l-a numit pe Iordanescu vicepreședinte. „Cu Iordanescu am sa-mi termin disputele pe materie fotbalistica. Însa acum el este om politic, este vicepreședintele PSD și l-au pus tocmai în zona mea, în județul Ilfov. O sa ne luptam în politica. Iordanecu sa țina cont ca nu o sa poata  face nici o șmecherie în Ilfov, pentru ca eu îl monitorizez la maxim. S-ar putea sa aiba calitați de politician, dar PSD l-a luat pentru imagine. Însa l-au ales prost, pentru ca nu va atrage simpatii, ci antipatii”, a spus președintele clubului din Ghencea.

Gigi Becali i-a dat doua sfaturi selecționerului: „Sa nu fie la fel de «corect» în politica precum a fost în fotbal și, daca s-a dus la PSD, sa lase icoanele acasa. Daca pupa toata ziua icoanele, ar fi trebuit sa se înscrie într-un partid creștin-democrat, nu social-democrat. Cred ca la meciul cu Germania nu a mai pupat icoanele pentru ca era deja în PSD”, a spus Becali.

Patronul clubului Steaua susține ca, dupa meciul dintre reprezentativele României și Germaniei, și-a schimbat parerea despre Iordanecu ca selecționer, dar nu și ca om. „Dupa scorul de 5-1 cu Germania nu mi-am schimbat parerea despre el ca om, ci ca selecționer, deoarece a facut selecția corect și Dumnezeu l-a ajutat. Daca o sa și-o ia în cap, sa faca ceea ce a facut în trecut, Dumnezeu o sa-i dea iar una în cap! Oricum, acest rezultat  cel mai mult ma bucura pe mine, deoarece cluburile germane se vor interesa de fotbaliștii români, iar Steaua are patru, cinci jucatori la echipa naționala”, a spus Becali.

Patronul stelist a menționat ca, la alegerile din toamna, va candida pentru postul de deputat de Ilfov.

Mediafax