Iovan a lipsit nemotivat de la examenul la limba straina

Apropo.ro / 17.08.2004, 11:20
Iovan a lipsit nemotivat de la examenul la limba straina
Directorul Școlii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, a declarat ca singurul absent nemotivat de la examenul de limba straina, susținut, luni, de antrenorii români care frecventeaza cursurile PRO, a fost Ștefan Iovan Dintre cei 22 de tehnicieni care trebuiau sa

Directorul Școlii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, a declarat ca singurul absent nemotivat de la examenul de limba straina, susținut, luni, de antrenorii români care frecventeaza cursurile PRO, a fost Ștefan Iovan

Dintre cei 22 de tehnicieni care trebuiau sa susțina examenul, s-au prezentat numai 17. „Din cei 22 sînt patru absenți motivați. Este vorba despre Ilie Stan, Florin Constantinovici și Dan Firițeanu, care vor da testele vineri, dupa meciul cu Finlanda. Apoi, Petre Grigoraș a avut un deces în familie”, a spus Radulescu.

Radulescu a precizat ca tehnicienilor li s-a cerut sa traduca un text dintr-o limba straina (engleza, franceza, italiana, germana și spaniola – la alegere) și apoi sa raspunda unor întrebari de cultura generala, una referitoare la filosofia proprie de antrenor profesionist și alta despre cum ar fi jucatorul de fotbal ideal din punct de vedere al mentalitații.

Mircea Radulescu a precizat ca UEFA, în urma întrunirii Comitetului Executiv în Portugalia, în timpul Euro-2004, a acreditat România pentru a organiza și elibera pe viitor licențe Pro.

Antrenorul echipei Rapid, Razvan Lucescu, a declarat ca a avut la examenul de limba italiana emoții mai mari decît la un meci de fotbal. Lucescu a menționat ca, pentru el, nu exista jucatorul ideal.

Antrenorul echipei Poli Iași,Vasile Simionaș, a declarat ca nu a avut nici un fel de emoții la examen. „Jucatorul perfect sa aiba viteza lui Ryan Giggs, sa fie tehnic ca Zinedine Zidane și puternic la Jaap Stam. Dar eu cred ca nu exista”, a descris Simionaș jucatorul ideal.

Antrenorul secund al echipei Steaua, Dorinel Munteanu, nu a vrut sa comenteze faptul ca nu a fost convocat de selecționerul Anghel Iordanescu pentru meciul cu Finlanda din preliminariile CM-2006. „Cred ca, în ciuda accidentarilor, România va cîștiga meciul cu Finlanda”, a spus Munteanu.

Antrenorul echipei FC Național, Cosmin Olaroiu, a specificat ca anul trecut a renunțat la cursurile PRO deoarece a fost suparat din cauza suspendarii sale cu trei etape.

Mediafax