IPDevel cucereste arhipelagul japonez

Apropo.ro / 12.02.2002, 19:45
IPDevel cucereste arhipelagul japonez
IPDevel, una dintre cele mai dinamice firme de software romanesti si lider local al outsourcing-ului de IT, a anuntat la finele saptamanii trecute ca va dezvolta si testa o solutie informatica ce permite crearea cadrului si suportului tehnic pentru o bursa virtuala de energie. "In lunile

IPDevel, una dintre cele mai dinamice firme de software romanesti si lider local al outsourcing-ului de IT, a anuntat la finele saptamanii trecute ca va dezvolta si testa o solutie informatica ce permite crearea cadrului si suportului tehnic pentru o bursa virtuala de energie.

„In lunile urmatoare, specialistii IPDevel vor creea si implementa un site pilot pentru testarea solutiei de bursa virtuala pentru sectorul energetic, in concordanta cu reglementarile pietei japoneze,” a declarat Bogadan Putinica, general manager al firmei IPDevel la intoarcerea de la Techno Business Forum 2002, manifestare gazduita de orasele Tokyo, Sendai si Gifu la inceputul lunii februarie.

Manifestarea a fost organizata de Japan External Trade Organization (JETRO).

In cadrul intalnirilor avute cu peste 20 de mari corporatii japoneze printre care s-au numarat NTT DoCoMo, Sumitomo Corp., Marubeni Corp., Sanyo Solutions, partea nipona si-a manifestat interesul pentru aceasta solutie.

„In plus, speram ca in urmatoarele luni sa punem bazele unei colaborari cu unul dintre cei mai mari operatori japonezi de telecomunicatii pentru dezvoltarea unor serii de aplicatii wireless,” a mai adaugat Putinica.

El a mai spus ca specialistii IPDevel au fost solicitati sa lucreze in Japonia pe intreaga perioada a anului 2002 in cadrul unor contracte ce vizeaza implementarea de solutii informatice complexe in domeniul financiar-bancar si de managementul documentelor.

Experienta IPDevel in dezvoltarea de solutii informatice complexe pentru sistemul bancar a fost probata prin acceptarea IPDevel ca partener in reteaua mondiala a companiei PASS Global Consulting Alliance AG, cel mai mare furnizor de consultanta de IT pentru sectorul financiar-bancar din Germania.

IPDevel a fost infiintata in anul 2000, avand doi angajati. In prezent, firma are peste 30 de angajati si colaboratori, estimand o cifra de afaceri de peste un milion de dolari in 2002.

Aproximativ 60% din clientii IPDevel se afla in Statele Unite, restul provenind din Europa Occidentala si Romania. Printre clientii IPDevel se numara Siemens, HelloBrain, Reuters, Citibank.

Avand in vedere structura clientilor, IPDevel a cerut si se afla in curs de certificare ISO 9001 pentru Statele Unite, Germania, si Romania.