iPhone 3G sau alt super-telefon?

Apropo.ro / 12.08.2008, 17:34
De cateva zile, romanii pot comanda oficial iPhone 3G. Dar daca nu iti place, ce alta alternativa ai?

De cateva zile si romanii pot comanda foarte oficial iPhone 3G. Si pana la finele lunii cererea online depusa pe situl Orange este ca si onorata. Asta daca nu cumva ai alte preferinte. Poate ca pentru tine iPhone 3G este deja fumat, plictisitor, enervant.

Go4it  a analizat posibilitatile si iti prezinta alternative, cu sau fara tastatura, in principiu avand dotari superioare, disponibile acum sau mai incolo, anul acesta.

BlackBerry Bold, de la RIM, are un ecran extrem de lizibil, port USB 2.0, conectivitate EDGE, GPS incorporat, Bluetooth 2.0 cu profil de auditii stereo, procesor de 624MHz, speaker si memorie interna de 1GB extensibila la 8GB prin carduri microSD. El iti poate umple si timpul liber, redand muzica MP3/WMA/AAC+ si filme DivX/WMV/XviD/3gp.

Garmin Nuvifone. Garmin, companie cunoscuta expres pentru dispozitivele sale de top pentru navigare GPS, schimba ruta, si incearca sa patrunda pe piata de mobile cu un telefon inteligent anuntat in februarie. Se numeste nuvifone (nuvi este brandul aparatelor GPS din portofoliul Garmin) si se asteapta sa fie best of the best in privinta posibilitatilor sale de asistare GPS si va dispune de conectivitate 3G de mare viteza (HSDPA), media player si camera integrata care va permite utilizatorilor sa capteze imagini ce vor fi automat "insotite" de coordonatele exacte de latitudine si longitudine ale locului din care imaginea a fost surprinsa.

Nokia N96.  Doar lista dotarilor tehnice ale acestui telefon te plictiseste. Prea mult de citit. Prea multe stie sa faca, sigur te saturi cand ajungi la… tuner incorporat DVB-H pentru receptionarea posturilor TV digitale cu transmisie terestra. Nokia N96 este un terminal pentru orice activitate, de la distractie la office sau informare, gratie capabilitatilor deosebite de navigare pe Internet. Bate iPhone-ul din aceste puncte de vedere, mai putin insa ca modalitate de control.

XPERIA X1 combina web-ul cu multimedia intr-o forma prietenoasa cu utilizatorul. Este o serie noua, in cazul X1, nu numai prin designul nitel similar cu al iPhone-ului (ecran mare, tactil, intins pe mai toata partea frontala), dar si prin faptul ca dispune de o tastatura QWERTY glisanta de dimensiune apreciabila (asa numitul design arc-slide), iar la capitolul software nu ne mai alegem cu Symbianul promovat de Nokia ci cu sistemul de operare Windows Mobile 6.1 Professional de la Microsoft. 

LG Viewty Daca KE8050 se limita la comunicatii 2G, KU990 trece de 3G la HSDPA. Nu exista, din pacate,  Wi-Fi si nici GPS. A aparut o camera de 5,1 megapixeli cu blit puternic Xenon, focalizare automata sau manuala si inregistrare video cu 120 de cadre pe secunda! Pe langa Bluetooth si USB 2.0, la fel ca in cazul Nokia N96, dispune de TV out ca sa vezi pe un display imens imaginile si clipurile video din telefon.

HTC Touch Pro Este creat la Taiwan de producatorul HTC, care nu stiu cum, dar a ajuns tare bine privit in scurt timp dupa ce pana nu demult se ocupa cu fabricarea de telefoane pentru alte companii (OEM). Tinta noului model Touch Pro este clara: the professional guy, omul de business, omul de teren mereu cu idei si informatii de asezat undeva rapid cu o tastatura confortabila, cu nevoi speciale de comunicare, dar pretentios la multe alte aspecte.

Samsung Omnia Samsung isi declara modelul i900 (Omnia) drept cel mai reusit dintotdeauna in portofoliul lor de smartphon-uri. Cei drept, imbina intr-un mod genial toate facilitatile pe care le-am descoperit la celelalte telefoane prezentate in acest articol, iar ca design se apropie poate cel mai bine de iPhone. Are camera digitala de 5 megapixeli cu mai toate functiile expuse la LG KU990 sau Nokia 96, inclusiv face-detection si geotagare.

 
 LG Viewty
 
 Nokia N96
 
Garmin Nuvifone
RIM BlackBerry Bold
Samsung Omnia
 Sony Ericsson Xperia X1

 Citeste un review al acestor super-telefoane, numai la Go4it!

Care dintre aceste bijuterii ai dori sa-ti apartina? Sau esti fidel iPhoneului?