iPhone a generat venituri de peste 150 miliarde de dolari

Apropo.ro / 29.06.2012, 18:30
iPhone a generat venituri de peste 150 miliarde de dolari
Încă de la lansarea primului model, smartphone-urile Apple iPhone au generat venituri colosale companiei producătoare, de-a lungul celor 5 ani de când sunt pe piață.

Apple a urcat rapid în topul celor mai profitabile companii din lume datorită unui volum estimat la 250 de milioane de telefoane iPhone vândute pe parcursul a 5 ani de zile reușind să strângă doar cu această gamă de produse venituri de peste 150 de miliarde de dolari (fără a fi luate în calcul accesoriile sau aplicațiile, care generează împreună aproximativ 5% din veniturile semestriale).

Potrivit lui Neil Shah, analist senior la compania Strategy Analytics, au apărut deja semne care anunță un progres tot mai anevoios pentru gama de telefoane iPhone. „Unii operatori de telefonie mobilă se arată îngrijorați de nivelul ridicat al subvențiilor plătite pentru terminalele din gama iPhone. Concomitent, Samsung își extinde portofoliul de produse din gama Galaxy, câștigând credibilitate în fața competitorului Apple”.

Acesta a dat drept exemplu cazul unui telefon iPhone cu preț întreg de 600 dolari, oferit apoi prin contract cu abonament pe doi ani la 299 sau chiar 199 dolari, din care diferența de 300 – 400 dolari față de prețul original este suportată pe cheltuiala operatorilor de telefonie. Conștienți de puterea de vânzare pe care o dețin, cei de la Apple nu sunt dispuși să negocieze pentru un preț mai mic.

Citiți mai multe despre veniturile Apple iPhone pe Go4it.ro.