IPhone-urile vor deveni, în curând, cazinouri mobile

De: Marian Andrei / 17.08.2012, 10:30
IPhone-urile vor deveni, în curând, cazinouri mobile
Utilizatorii iPhone vor putea, în curând, să parieze bani reali la jocuri mecanice online, după ce compania americană Big Fish Games va introduce în Marea Britanie, unde astfel de jocuri sunt legale, o versiune a aplicației sale Big Fish Casino.

Aplicația va fi disponibilă în App Store al Apple, în următoarele săptămâni, iar procesarea pariurilor va fi făcută de compania Betable, partener din Londra al Big Fish.

În condițiile în care experții prognozează că utilizatorii de smartphone-uri și tablete vor paria anual 100 de miliarde de dolari prin intermediul acestor aparate până în 2017, în creștere de la circa 20 de miliarde de dolari anul trecut, companiile de jocuri dezvoltă numeroase versiuni digitale ale cazinourilor din Las Vegas.

Aceste așteptări au determinat Big Fish și alți dezvoltatori să înlocuiască în aplicații monedele virtuale cu bani reali, chiar dacă utilizarea lor ar putea fi limitată de restricțiile legale existente în diverse țări.

Magazinele Apple găzduiesc un număr tot mai mare de aplicații cazino, dar compania nu primește o parte din veniturile rezultate din vânzarea acestora, a declarat Tom Neumayr, purtător de cuvânt al companiei. Aceste jocuri sunt permise în App Store atât timp cât sunt respectate legislațiile locale, a precizat el.