iPod-uri pentru masini

Apropo.ro / 07.08.2006, 15:21
iPod-uri pentru masini
Apple Computer a încheiat acorduri cu trei mari constructori auto, care vor permite conectarea playerului muzical iPod, dezvoltat de compania americana, la sistemele audio ale autovehiculelor. Grupurile auto americane Ford Motor si General Motors (GM) si compania japoneza Mazda vor

Apple Computer a încheiat acorduri cu trei mari constructori auto, care vor permite conectarea playerului muzical iPod, dezvoltat de compania americana, la sistemele audio ale autovehiculelor.

Grupurile auto americane Ford Motor si General Motors (GM) si compania japoneza Mazda vor oferi posibilitatea de a conecta rapid dispozitivul la majoritatea autovehiculelor produse, permitându -le conducatorilor auto sa încarce playerul iPod si sa îl depoziteze într-un compartiment special, de forma unei manusi, în timp ce asculta muzica.

Totodata, utilizatorii vor avea posibilitatea sa selecteze, prin intermediul sistemului audio al vehiculului, melodiile pe care le asculta prin dispozitivul produs de Apple.

GM va oferi conexiuni pentru iPod la toate cele 56 de modele produse, echivalentul a milioane de automobile si camionete, iar modelele de autovehicule de teren pe care Mazda le va realiza în anul 2007 vor putea integra, de asemenea, playerul Apple.

„Peste 70% din modelele de automobile realizate în SUA în anul 2007 vor putea intregra iPod-uri”, a declarat Greg Joswiak, vice-presedinte de marketing pentru iPod.

În prezent, conducatorii auto pot utiliza iPod -urile prin utilizarea unui adaptor pe care îl conecteaza la sistemul audio din automobil.

Aceste acorduri reprezinta noi oportunitati pentru iPod, care domina piata playerelor portabile, cu peste 58 milioane de unitati vândute, si pentru serviciul iTunes, prin care utilizatorii pot descarca melodii de pe Internet.

Facilitarea conectarii dispozitivului la autovehicule ar putea determina o crestere importanta a utilizarii iPod -urilor de catre conducatorii auto si ar putea afecta veniturile posturilor de radio.

GM a anuntat ca va oferi conexiunea „personal audio link” începând cu luna octombrie, la pretul de circa 160 dolari, la care se adauga costurile de instalare.