Irakul va închide reprezentanțele media străine

De: Marian Andrei / 25.06.2012, 18:05
Irakul va închide reprezentanțele media străine
Oficialii irakieni au anunțat, sâmbătă, că vor închide 44 de reprezențanțe ale mass-media, majoritatea străine, din motive "organizatorice".

Printre numele aflate pe lista oficialilor se regăsesc Radio Sawa (post de radio în limba arabă, finanțat de Statele Unite), Radio Europa Liberă, Radio Irakul Liber, dar și BBC.

Directorul Organizației pentru Libertatea Jurnalismului, Ziyad al-Aajely descrie decizia autorităților ca o încercare de a înăbuși libertatea jurnalismului în Irak, transmițând mesajul că „cine nu este cu noi este împotriva noastră”.

al-Aajely cere implementarea de reforme majore în activitatea media, acuzând guvernul, printre altele, de amendarea nejustificată a agențiilor media, cu echivalentul a 1,37 milioane de dolari.

La rândul său, Safaa Rabie, directorul Comisiei pentru Media și Comunicații, a declarat că aceste măsuri nu sunt legate de activitatea profesională a companiilor mass media, reprezentanțele mass-media urmând să fie închise pentru că nu au plătit pentru autorizație.