Irakul vrea un „al treilea război mondial”

Apropo.ro / 01.11.2013, 09:40
Irakul vrea un
Premierul irakian Nouri al-Maliki susține desfășurarea unui "al treilea război mondial" de către comunitatea internațională împotriva "virusului" Al-Qaida aflat în plină revenire în țara sa.

Maliki se află de miercuri la Washington și se va întâlni vineri cu președintele Barack Obama pentru a stimula cooperarea antiteroristă între cele două state.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

Vrem un război internațional împotriva terorismului„, a declarat liderul guvernului irakian în fața publicului de la centrul de analiză Institute of Peace, numind Al-Qaida și filialele sale un „virus” care aduce un „vânt rău” în toată regiunea.

Am avut două războaie mondiale; îl vrem pe al treilea împotriva celor care ne asasinează poporul și care vor să curgă sânge„, a continuat Maliki, propunând ca Irakul să găzduiască o conferință internațională împotriva terorismului.

Liderul șiit irakian a fost primit miercuri de vicepreședintele american Joe Biden, care „a reafirmat angajamentul Statelor Unite de a îi echipa (militar) pe irakieni pentru a combate Al-Qaida”, conform Casei Albe.

Citește mai multe detalii despre al treilea război mondial va fi împotriva Al-Qaida, pe Mediafax.ro