Iran inchide internetul: Teheranul vrea sa renunte la „www-ul corupt si ne-islamic”

Apropo.ro / 07.01.2012, 16:00
Iran inchide internetul: Teheranul vrea sa renunte la
Iranul vrea sa restranga si mai mult dreptul la libera exprimare pe internet si pregateste o lege prin care internet cafe-urile din tara vor fi supravegheate video.

WSJ scrie ca internet cafe-urile au termen ca in 15 zile sa instaleze camere de luat vederi si sa inceapa sa colecteze datele personale ale utilizatorilor cat si informatii despre ceea ce cauta acestia pe internet.

Publicatia spune ca acestea ar putea fi semne ca iranienii pregatesc un intranet, adica un internet doar pentru Iran, care ar urma „sa izoleze cetatenii de ideologia occidentala, de cultura ne-islamica si, pana la urma, sa inlocuiasca tot internetul”.

Puterea de la Iran a anuntat, saptamana trecuta, ca orice tentativa de a organiza un boicot al alegerilor, pe e-mail sau retelele de socializare, va fi considerata „infractiune contra sigurantei nationale” iar expertul in securitate iranian Ehsan Nourouzi, care acum traieste in Germania, a declarat ca „vor sa puna in aplicare un plan prin care nimeni sa nu aiba protectie, astfel incat sa poata fi prins oricine cred ei ca ar fi implicat intr-o activitate antiguvernamentala”.

Cititi mai multe despre actiunile Iran-ului impotriva liberii exprimari a cetatenilor, pe Gandul.info.