Iranul a blocat serviciile de mesagerie electronica

De: Marian Andrei / 13.02.2012, 09:55
Iranul a blocat serviciile de mesagerie electronica
Milioane de iranieni nu și-au mai putut accesa de joi conturile de e-mail, precum serviciul de mesagerie Gmail al Google, cel de la Yahoo sau Hotmail de la Microsoft, fără vreo explicație din partea autorităților.

În afara blocării serviciilor de mesagerie electronică, se pare că utilizatorii au și alte dificultăți – „o viteză lentă, pene și blocaje” ale site-urilor de Internet.

Un deputat conservator, Ahmad Tavakoli, a acuzat un nou sistem de filtrare. „Noua măsură de filtrare și întreruperea accesului la servicii fără vreo informație prealabilă (…) va provoca furia populației educate”, a declarat el pentru Mehr. „Astfel de filtrări vor costa scump regimul”, a adăugat el.

Controlul fluxului de informații pe Internet este o preocupare majoră pentru Iran, unde circa 36 de milioane de persoane sunt abonate, dintr-o populație de 75 de milioane.

La începutul lui 2011, Iranul a înființat o unitate specializată a poliției pentru a lupta împotriva criminalității cibernetice în special pe rețelele de socializare, foarte utilizate de opoziție și disidenți.