Iranul avertizeaza NATO asupra interventiei in Siria

Apropo.ro / 29.08.2011, 09:59
Iranul avertizeaza NATO asupra interventiei in Siria
Iranul a avertizat duminica NATO in privinta oricarei tentatii de a interveni militar in Siria, atentionand ca o astfel de operatiune ar insemna impotmolirea intr-o "mocirla" precum in Irak sau Afghanistan.

Odata cu caderea liderului libian Muammar Gaddafi, cu sprijinul nemijlocit al fortelor NATO, Teheranul este ingrijorat de posibilitatea ca un scenariu similar sa se intample si in Siria.

Siria este liderul rezistentei din Orientul Mijlociu (in fata Israelului) si NATO nu poate intimida aceasta tara cu un atac”, a declarat ministrul iranian de externe, Ali Akbar Salehi.

„Daca, Doamne fereste, un asemenea lucru se intampla, NATO se va afunda intr-o mocirla din care nu va mai reusi niciodata sa iasa… Daca Occidentul va vrea sa urmeze acelasi parcurs ca in Irak si Afghanistan, nu va obtine rezultatul dorit”, a spus Salehi.

Desi este cel mai mai apropiat aliat al Siriei in Orientul Mijlociu, Iranul si-a mai temperat in ultimele zile sprijinul pentru presedintele sirian Bashar al-Assad, facand apeluri catre acesta sa respecte „cererile legitime” ale poporului sau.