Iranul s-a supărat și pe Google!

De: Marian Andrei / 08.05.2012, 17:40
Iranul s-a supărat și pe Google!
Iranul a criticat, sâmbătă, Google pentru că în serviciul său de hărți online nu mai figurează denumirea Golfului Persic, arătând că această lacună afectează credibilitatea gigantului de internet.

„Google fabrică minciuni… nu vor avea alt rezultat decât că utilizatorii săi își vor pierde încrederea în datele furnizate de companie”, a arătat un funcționar al Ministerului Culturii și Îndrumării Islamiste, Bahman Dorri.

Iranul insistă că zona respectivă are denumirea de „Golful Persic” deoarece dovezile istorice arată acest lucru, iar golful este parte a integrității teritoriale a Iranului, în timp ce în restul țărilor arabe din regiune insistă pe termenul de „Golful Arab” sau pur și simplu „Golf”.

Inamicii nu pot ascunde fapte și dovezi cu privire la Golful Persic”, a spus Dorri. Documentele de la ONU și UNESCO arată că numele acestui golf a fost întotdeauna «Golful Persic», iar încercările lor de a elimina acest nume îl vor face și mai durabil”.

Teheranul a criticat în mod constant țările și instituțiile care nu folosesc denumirea de „Golful Persic”, în 2010 chiar avertizând companiile aeriene care utilizează termenul de „Golful Arab” pe monitoarele de zbor că ar putea fi excluse din spațiul aerian iranian.