Iranul va trimite nave militare in Atlantic, in apropiere de Statele Unite

Apropo.ro / 28.09.2011, 14:00
Iranul va trimite nave militare in Atlantic, in apropiere de Statele Unite
Declaratia a fost facuta de amiralul Habibollah Sayari, comandantul marinei militare a Iranului, la implinirea a 31 de ani de la razboiul Iran-Irak.

Agentia oficiala de presa IRNA a publicat declaratiile amiralului, potrivit carora marina militara iraniana „va avea o prezenta puternica in apropiere de granitele Statelor Unite”.

Sayari a facut anuntul privind prezenta acestei forte in oceanul Atlantic si a spus ca „in acelasi fel in care aroganta putere mondiala este prezenta in apropiere de granitele noastre maritime, si noi, cu ajutorul marinarilor nostri (…), vom stabili o prezenta puternica in apropiere de granitele maritime ale Statelor Unite„.

Potrivit presei, Iranul intentioneaza sa trimita vase de razboi din Flota a XVI-a in Golful Aden, pentru a apara vase iraniene si petroliere de pirati.

De curand, Iranul a trimis un submarin si o nava de razboi in Marea Rosie, pentru „a etala capacitatile Republicii Islamice„, dupa ce Israelul a trimis doua nave la Eilat pentru „combaterea contrabandei”