Irina Loghin a suferit o comoție cerebrală

Apropo.ro / 18.05.2012, 15:00
Irina Loghin a suferit o comoție cerebrală
Cântăreața de muzică populară Irina Loghin a suferit o comoție cerebrală. Artista se află internată la Spitalul Militar din Capitală.

Cântăreața de muzică populară Irina Loghin, 73 de ani, a fost internată la Spitalul Militar din București, după ce ar fi suferit, joi seara, o comoție cerebrală. Totuși, artista neagă diagnosticul, spunând ca efectuează doar câteva analize de rutină.

Oricum, starea de sănătate a artistei este stabilă. Acest anunț a fost făcut de senatorul Marius Marinescu, un prieten de familie, potrivit Realitatea TV.

„Trebuia să vină astăzi în parcul IOR pentru un eveniment, lansarea unui proiect pilot pentru sterilizarea, dresarea câinilor comunitari și adopția lor. Dânsa nu a putut să vină. Din păcate, am vorbit la telefon. A avut un atac cerebral. Doamne ajută! Este spre bine. Sperăm ca în 2-3 săptămâni să poată din nou să ne bucure cu vocea domniei sale de aur”, a declarat Marius Marinescu, prieten de familie al artistei.

Irina Loghin – Mai intoarce Doamne roata de pe tare.ro

Irina Loghin va mai sta internată în spital, cel puțin pentru două săptămâni, pentru a mai fi ținută sub observație de către medici.

Irina Loghin, căsătorită și mamă a doi copii, este o renumită interpretă de folclor românesc, care a fost și continuă să fie o celebritate. Cu o bogată activitate concertistică și cu un număr considerabil de evidențieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp în țara și în străinătate.

Ea s-a născut în comuna Gura Vitioarei, aflată la 7 km Sud de Vălenii de Munte.

Irina Loghin a urmat Liceul de Artă la București și școala populară de artă la Ploiești. A fost pe rând solista a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu. Debutul ei s-a petrecut în 1963, de atunci având la activ un număr impresionat de turnee, albume și spectacole.

Un record personal îl reprezintă o casetă imprimată în opt sute de mii de exemplare, care a fost epuizată în doar două zile.