Irina Margareta Nistor, amintiri din copilărie: „O familie de intelectuali săraci”

Apropo.ro / 01.06.2018, 16:01
Irina Margareta Nistor, amintiri din copilărie:
Ziua de 1 Iunie îi trezeşte cunoscutului critic de film Irina Margareta Nistor amintiri frumoase din perioada copilăriei. Alături de familia sa, prezentatoarea “CineCOOL”, de la postul de televiziune Happy Channel, obişnuia să aibă un program diversificat, din care nu lipseau vizitele la cinema.

“1 Iunie nu era zi liberă, dar mă bucuram că, ai mei, fiind foarte generoşi, mai căpătam nişte cadouri, după ce făceau ironiile de rigoare, pentru că nu mai eram de mult copil, dar profitam. De obicei era frumos afară, dar nu venise încă vacanţa. În timpul liber, mergeam cu ai mei părinţi şi bunici materni, fireşte, la cinema, muzee şi concerte, la Ateneu. Ne mai plimbam la şosea, pentru că era perioada când, în Herăstrău, înfloreau trandafirii, şi vizitam Expo-flora.  Mâncam o vată de zahăr şi o îngheţată, în parc, una care era mai puţin bună decât cea de casă, a mamei.”, povesteşte Irina Margareta Nistor, pe care telespectatorii o pot urmări la Happy Channel, duminica, de la ora 15.30, unde are invitaţi de seamă din lumea cinematografiei la “CineCOOL”.

Amintirile din copilărie nu se opresc însă aici. Îndrăgitul critic de film mărturiseşte că o mare dorinţă nu i s-a putut concretiza în acea perioadă. “Intelectuali săraci fiind, n-au putut să-mi ia profesor de pian (unul dintre marile mele regrete), iar meditaţiile au fost doar în ajun de intratul la liceu şi la facultate. Maşină n-am avut niciodată, deci nu ieşeam din Bucureşti, doar dacă ne mai scoteau nişte prieteni până la Moara Vlăsiei, unde mergeam la un picnic, cu căţelul pe care-l aveam atunci, un teckel negru, pe nume Arturică, după numele fantomei din >.”, îşi aminteşte Irina Nistor.