Irina Nicolae nu se grăbeşte să se căsătorească

De: Mioara Tronaru / 01.06.2012, 10:00
Irina Nicolae nu se grăbeşte să se căsătorească
Fosta membră a trupei ASIA lansează prima aplicaţie interactivă pentru iPad a cărţii de poveşti “In Ţara lui Dovlecel”. Intre timp, Irina Nicolae se declară mulţumită de viaţa ei şi spune că nu se grăbeşte să se căsătorească.

– Irina, în ultima vreme te-ai dedicat proiectelor educative! Ce se întâmplă, mai exact pe 1 iunie?

Azi, pe 1 iunie 2012, voi lansa la Târgul de Carte Bookfest, de la Romexpo, prima aplicatie interactivă pentru iPad a cărţii de poveşti „In „Ţara lui Dovlecel”. Este o premieră pentru piaţa românească, fiind prima poveste ce are o aplicaţie interactivă şi va fi disponibilă în limba română, dar şi- n limba engleza. Aplicaţia va avea un meniu prin care copilul tău va alege dacă vrea să citească singur povestea, sau doreşte să-I fie citită povestea. Pentru varianta de limba română avem voci diferite pentru personajele poveştii, iar pentru varianta de limba engleză am tras vocile la Londra cu un vorbitor nativ de limba engleză. Copilul tău va putea „testa” singur aplicaţia în ziua lansării la standul C, pavilionul internaţional, pe 1 iunie.

Irina Nicolae– Ce anume te-a inspirat pentru a-i da „viaţă ” lui Dovlecel şi a scrie cărţi pentru copii?

Nepoata mea este motivul pentru care m-am aruncat în lumea poveştilor. Ea este cea care vede sau citeşte prima materialele ce urmează să le scot. Este, dacă vrei, sursa mea de inspiraţie, dar şi barometrul meu. Sinceritatea unui copil nu se poate compara cu nimic altceva.

– Pe când un film de desene animat cu Dovlecel?

A fost o idée la un moment dat în acest sens, însă costurile de producţie sunt extrem de mari. Poate pe viitor voi face un spot animat cu Dovlecel, cine ştie…

– Iţi plac copiii! Nu-ţi doreşti să devii mamă mai repede? Să-i spui poveşti scrise de tine copilului tău?

Sigur îmi doresc, dar D-zeu îmi va da un copil atunci când va hotărî că sunt pregătită, nu văd de ce aş grăbi lucrurile. Se va întâmpla atunci când va fi momentul.

– Ce fel de mămică crezi că ai fi?

Nu ştiu, dar m-aş strădui să fiu o mămică bună. Cărţi avem, puzzle-uri avem, aplicaţii pentru iPad avem, dragoste cât cuprinde…Aş fi probabil ca orice mamă: caldă, grijulie şi iubitoare!

– Ai devenit doamna Vizer sau cât de repede urmează să faci acest pas?

Nu sunt căsătorită şi nu mă grăbesc! Incă îmi place cum sună numele „Nicolae” .

Dana Popa