Irina Păcuraiu e pasionată de caiac

Apropo.ro / 05.05.2012, 06:00
Irina Păcuraiu e pasionată de caiac
Irina Păcurariu, prezentatoarea emisiunii ”România deşteaptă, de la TVR 1, ne-a dezvăluit preferinţele ei în materie de actori, filme, mâncăruri sau muzică.

Dimineaţa perfectă
Acasă, cu copiii urcaţi pe capul meu, cu cafeaua care stă să se verse peste noi toţi într-o hărmălaie care pune eticheta pentru întreaga zi. Este o scenă din categoria „mai mult nu se poate”.


Cartea preferată:
„Onoarea pierdută a Katherinei Blum”, a lui Heinrich Boll sau „Cum se iscă şi unde poate duce violenţa”, este, înainte de toate, o carte despre agresarea intimităţii şi năruirea valorilor personale, o carte care, în ciuda faptului ca a fost publicată cu mai mult de trei decenii în urmă, se dovedeşte uluitor de actuală.


Actor/actriţă:
Morgan Freeman, Denzel Washington, Amza Pellea, Julia Roberts, Betty White, Jean Reno… şi zeci de alţii.


Film preferat
„21 de grame” a lui Alejandro Gonzalez Inarritu, un film ca o pânză de păianjen în care aflăm încă o dată că nimic nu este întâmplător. Singurul film pe care l-am văzut acasă cu prietena mea Vanda, care, din păcate, este doar o amintire. Dacă sufletul ei avea doar 21 de grame nu voi şti niciodată, pentru mine a fost un întreg univers.


Vacanţa ideală:
Ar putea fi Normandia sau Toscana, Tirol sau Alpii Elveţiei.


Mâncarea preferată
Paste, aproape în orice combinaţie, cât mai simple.

Sport preferat sau practicat:
De vreun an a început să îmi placă să merg cu caiacul.


Cântăreţ/trupă:
Dire Straits. Pe muzica lor m-am îndrăgostit şi am fost învăţată să îi iubesc.

Caseta
Irina prezintă România deşteaptă
Începând din această lună, Irina Păcurariu lansează o nouă serie de reportaje având ca temă viaţa celor mai importante universităţi din lume. Regulile, grilele de selecţie la aceste universităţi, dar mai ales succesul unor români care au studiat sau lucrează în universităţi precum Harvard, Princeton, Yale, Stanford, Berkelay, King’s College, Sorbona, Heidelberg, Lyon au fost adunate de vedeta TVR în zece ediţii pe care le veţi putea urmări în fiecare seară de luni.