Irina Radu, validată la Comisiile de cultură pentru șefia TVR: „N-o să interzic nimic”

Apropo.ro / 23.09.2015, 13:00
Irina Radu, validată la Comisiile de cultură pentru șefia TVR:
Irina Radu, director de programe al SRTV, a fost audiată la Comisiile de cultură ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a prelua interimatul la șefia Televiziunii Publice. Președintele director general interimar al TVR, Irina Radu, a fost întrebată în timpul audierilor din Comisiile de cultură dacă în mandatul ei vor mai apărea știri "despre plagiatul domnului Oprea", ea spunând că personal nu va interzice nimic, iar știrile vor depinde de "conștiința" jurnaliștilor.

„Mă leg de niște întâmplări legate de fostul președinte. O să mai putem vedea pe post știri despre plagiatul domnului Oprea?”, a întrebat deputatul Radu Popa, membru al Grupului parlamentar Național Democrat.

Irina Radu a răspuns că ea personal nu va da interdicții, nefiind în fișa postului ei. „Eu cred că, dacă colegii mei care produc emisiunile au conștiința cum trebuie, vor alege exact ce trebuie să apară la televizor. Eu pot să vă spun că n-o să interzic realizatorilor sau producătorilor de emisiuni să apară nimeni, pentru că nu este în fișa postului”, a spus noul președinte director general interimar.

Radu Popa a revenit cu o altă întrebare, legându-se de acuzațiile lui Stelian Tănase la adresa liderului UNPR Gabriel Oprea. „Ce faceți dacă vă sună seara nervos domnul Oprea și vă spune să scoateți știrea de pe post?”, a întrebat deputatul.

Irina Radu a răspuns evaziv: „Cel puțin până acum domnul Oprea sigur nu are telefonul meu, nu-l cunosc. Deci șansa să mă sune este minimă”.

Radu Popa a comentat că vicepremierul Gabriel Oprea „o să-l afle dacă o să fie încă o știre despre unul din cele 17 doctorate ale dânsului, care sunt originale”.

Deputatul UNPR Liliana Mincă i-a luat imediat apărarea liderului Gabriel Oprea. „Nu cred că generalul Oprea a decis închiderea TVR Cultural printr-un telefon. Nu cred că generalul Oprea, vicepremierul, este de vină că ați operat concedieri pe bandă rulantă la TVR și pe partea cealaltă angajări pe bandă rulantă. Nu cred că generalul Oprea este de vină că în trei ani de mandat TVR este în colaps, în pragul falimentului”, a spus aceasta.

Irina Radu, director de programe al SRTV, a fost validată de Comisiile de cultură ale Parlamentului pentru șefia interimară a TVR cu 21 voturi „pentru”, 6 abțineri și un vot „împotrivă”, votul fiind secret.

Sursa: MEDIAFAX