Irinel Galasiu – Fata de 10 vede toată ziua filme

Apropo.ro / 25.05.2009, 00:00
Irinel Galasiu - Fata de 10 vede toată ziua filme
S-a bătut cu alte nouă concurente şi a ieşit cîştigătoare. Din 11 mai, Irinel Galasiu prezintă în fiecare seară un film de calibru şi încearcă să ne introducă în atmosfera producţiei care urmează punîndu-se în locul personajelor.

Anul trecut, Irinel Galasiu a terminat Facultatea de jurnalism de la Universitatea Media şi, asemenea tu­tu­ror absolvenţilor, a trimis milioane de CV-uri. “Nu am avut nici un feedback”, recunoaşte ea. Însă norocul i-a surîs o dată cu concursul “Fii fată de 10 la PRO CINEMA”.

“Unul dintre prietenii mei m-a îndemnat să particip. Mi-a spus că mă vede în această postură şi că trebuie să încerc”. A încercat, iar ziua în care trebuia să dea o probă de creativitate, una de improvizaţie şi să citească după prompter a venit după o noapte albă. “În seara aceea, sora mea s-a căsătorit. Eu fusesem domnişoară de onoare şi am făcut pe gazda, adică am dansat cu toată lumea. Dimineaţa, nu îmi mai simţeam picioarele”, îşi aminteşte ea.

Din fericire, la proba de improvizaţie, toc­mai pentru că abia mai putea să mear­gă, s-a descălţat şi l-a invitat pe prezentatorul con­cursu­lui, Cătălin Măruţă, la dans. A cîştigat concursul, iar fa­milia ei a făcut din această reuşită un adevărat eve­niment. “M-au aşteptat cu şampanie, cu tort şi cu flori”, povesteşte ea. Ulterior, Irinel şi-a oferit şi singură un cadou: o excursie la cumpărături în magazinele prefe­rate. Acum, pe lîngă faptul că în fiecare seară prezintă filme de calibru la PRO CINEMA, Irinel este şi o devora­toare a tuturor lung-metrajelor care apar pe ecranele din România.

“Filmul meu preferat este , cu Hugh Jackman, dar văd toate premierele şi citesc totul despre filme”. În afară de recenzii, preferă din adolescenţă literatura mistică. “Mă predispune zodia”, spune ea zîmbind. Irinel s-a născut în zodia Vărsător, în urmă cu 23 de ani. Ca să-şi încînte telespectatorii, este la curent cu noutăţile cine­mato­grafice, dar s-a apucat şi de sport, alături de un antrenor. La fiecare şedinţă, timp de două ore, face cele mai dificile exerciţii. “Merită!”, spune ea.

Fata de 10
LUNI-VINERI, 21.55, PRO Cinema