Iris, Luminiţa Anghel şi Nicola – Duete inedite la Cerbul de Aur

Apropo.ro / 01.09.2008, 00:00
Iris, Luminiţa Anghel şi Nicola - Duete inedite la Cerbul de Aur
Cum ar suna “Let Me Try” în varianta rock şi “Un actor grăbit” cîntată de Nicola? Vom afla pe 3 septembrie, în deschiderea festivalului “Cerbul de aur”, cînd Iris şi Direcţia 5 vor fi acompaniaţi de o pleiadă de artişti români. “Cerbul de aur” aniversează anul acesta 40 de ani de la debut, motiv pentru care un proiect muzical inedit va deschide a 16-a ediţie a festivalului.

În centrul atenţiei se află formaţiile Iris şi Direcţia 5, care vor cînta în duet cu artişti consacraţi: Angela Similea, Aura Urziceanu, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Paula Seling, Nico, Nicola, Mircea Baniciu, Marcel Pavel, Gabriel Cotabiţă, Doru Tufiş, Laurenţiu Cazan, dar şi regretatul Aurelian Andreescu, a cărui voce va fi readusă la viaţă din arhiva Televiziunii Române.

Iris – o legendă la Cerb

De ceva timp, formaţia Iris şi-a stabilit cartierul general în studioul de repetiţii al TVR-ului, pentru realizarea duetelor cu Luminiţa Anghel (“Let Me Try”), Nicola (“Un actor grăbit”), Mircea Baniciu (“Pisica neagră”), Laurenţiu Cazan (“Say Something”) şi Aurelian Andreescu (“Copacul”). “Am început să lucrăm la acest proiect în camera de hotel, în urmă cu cîteva săptămîni. Eram la mare pentru un concert şi am zis să vedem cum ar ieşi. Acum mai lucrăm la forme”.

Luminiţa Anghel – one more try

A cîştigat premiul de interpretare şi de popularitate în 2001, a prezentat Cerbul în 2004, iar în 2005 a făcut parte din juriu. În 2008, revine pe scena festivalului pentru un remix al piesei “Let Me Try”, clasată pe locul trei la ediţia din 2005 a Eurovisionului.

Nicola – remember Laura Stoica

Cu toate că nu e prima oară cînd apare la Cerb, Nicola recunoaşte că încă de la patru ani visa să cînte la acest festival: “Mă uitam la televizor şi îmi plăcea atît de mult ce se întîmpla acolo încît l-am înnebunit pe taică-miu care, într-o zi, a venit şi mi-a adus un cerb de jucărie şi a zis: «Uite, ai cîştigat Cerbul!». Nu era de pluş, era de metal, arăta foarte bine. Îl păstrez şi acum”.

Invitaţia de a cînta alături de formaţia Iris a surprins-o, cu toate că ei au mai colaborat şi în trecut, prin ’88. Cît despre piesa aleasă, “Un actor grăbit”, a regretatei Laura Stoica, Nicola are numai cuvinte de bine: “Am iubit-o mult pe Laura şi îmi place să cînt piesa ei. E prima oară cînd o cînt, Iris a reorchestrat-o şi sună cool, foarte bine, sună rock. Cred că Laurei i-ar fi plăcut varianta asta, mai ales că ea a iubit foarte mult rock-ul”.