Isărescu: „România intră într-un ciclu de reducere a dobânzii”

Apropo.ro / 03.05.2013, 10:00
Isărescu:
BNR intenționează să demareze un ciclu de reducere a ratelor dobânzii de politică monetară, începând chiar cu următoarea ședință a CA, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, arătând că speră ca veștile din economie, inclusiv din agricultură, să nu întrerupă acest proces.

„La noi va urma un ciclu de reducere. Noi nu obișnuim să preanunțăm ce vom face în următoarea ședință, dar când vorbim de redeucerea pe toate palierele a indicatorilor cu care măsurăm inflația și de reducerea anticipațiilor inflaționiste (…) Mesajul nostru este de intrare a României într-un cilcu de reducere a ratelor de dobândă. Am început cu coridorul pentru că rata de referință își diminuează mult din semnificație dacă transmisia nu este eficientă”, a spus Isărescu la conferința de presă după ședința Consiliului de Adminsitrație pe probleme de politică monetară.

Guvernatorul BNR a explicat că scăderea inflației se realizează mai repede decât s-a anticipat la începutul anului, cu minime istorice în februarie și martie, și cu o evoluție similară chiar și în aprilie, ceea ce va determina devansarea reducerii de dobândă, programată inițial pentru a doua parte a anului

Citește mai multe pe Mediafx.ro!