Își îngroapă struțul capul în nisip?

Apropo.ro / 23.01.2015, 19:00
Își îngroapă struțul capul în nisip?
Struțul este considerată o pasăre atipică, iar cea mai persistentă întrebare în legătură cu ea este "își îngroapă sau nu capul în nisip?".

Struțul are multe aspecte interesante sau bizare, dar în mod sigur nu își îngroapă capul în nisip. Conform unei vorbe din popor, când e speriat, un struț consideră că poate scăpa dacă își îngroapă capul în nisip. Se mai spune că, în acele momente, un om poate urca cu ușurința pe struț și îl poate controla fără probleme.

Totuși, în realitate nu s-au înregistrat cazuri în care struți să fie văzuți realmente înfigându-și capetele în nisip. Un struț pur și simplu nu își îngroapă capul în nisip. Câteodată, când se simte încolțit, un struț se întinde pe jos, nemișcat, și își ridică capul pentru a observa ce se întâmplă în jurul lui. Dar când pericolul se apropie, un struț face ce face orice alt animal, fuge. Struțul este una dintre păsările ce nu pot zbura, dar aleargă cu o viteză uimitoare.

Struțul este păsărea cea mai rapidă din lume. Poate să atingă o viteză de 130 de kilometri pe oră și poate să mențină această viteză pe o distanță de circa un kilometru. Despre struț se poate vorbi doar la un nivel mare. De exemplu, struțul african este cea mai mare pasăre din lume. Există specimene care au 2,8 metri înălțime și 130 de kilograme. De aici ne dăm seama că struții nici nu au cum să zboare pentru că ar fi imposibil să transporte atâta gabarit doar dând din aripi. Când vine vorba de ouă, struțul este din nou campion. Ouăle de struț au circa 18 centimetri în înălțime și cam tot atât în diametru. Dacă te gândești să-ți fierbi un ou de struț la micul dejun, ia aminte că acesta se fierbe în circa 40 de minute.