Israelienii i-au „defectat” mașina blindată a lui Obama

De: Marian Andrei / 21.03.2013, 09:46
Israelienii i-au
Una dintre limuzinele blindate ale președintelui SUA, Barack Obama, s-a defectat în Israel pentru că a fost alimentată cu motorină în loc de benzină.

Mașina fusese adusă în Israel pentru vizita președintelui american, dar, ieri dimineață, a fost alimentată cu motorină, deși are motorul pe benzină.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

Conform presei israeliene, limuzina a fost alimentată cu motorină și, datorită benzinei aflată pe conductele de alimentare, a putut pleca, dar s-a defectat în drumul spre Ierusalim. Barack Obama nu se afla în mașină în momentul incidentului.

Pentru deplasarea președintelui american, o altă limuzină prezidențială a fost adusă din Iordania vecină, unde Obama se va afla peste două zile.

Proprietarul unei companii locale de tractări auto, Moti Matmon, a declarat, conform BBC, că a fost solicitat de Consulatul american din Ierusalim pentru a transporta vehiculul. „Mi-au spus că este mașina lui Obama, dar nu mi-au spus ce s-a întâmplat”, a explicat el.

Președintele SUA face primul turneu în Orientul Mijlociu de când este la Casa Albă, după vizita la Ierusalim urmând să meargă în Cisiordania, unde se va întâlni cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, și Iordania, unde va avea o întâlnire cu regele Abdullah al II-lea.