Israelienii si palestinienii incep negocierile de pace

Apropo.ro / 14.01.2008, 11:50
Israelienii si palestinienii incep negocierile de pace
Negociatorii israelieni si palestinieni intentioneaza luni sa initieze cele mai serioase tratative de pace din ultimii sapte ani.

Negociatorii israelieni si palestinieni, impulsionati de vizita presedintelui american, George W. Bush, intentioneaza luni sa initieze cele mai serioase tratative de pace din ultimii sapte ani, indiferent de obiectivele fiecarei parti, relateaza Reuters.

Negocierile au fost demarate dupa sapte saptamani de la anuntarea lor in cadrul unei conferinte de pace desfasurate sub egida Statelor Unite, la Annapolis, in Maryland.

Potrivit oficialilor, negociatorii-sefi, ministrul israelian de Externe, Tzipi Livni, si fostul premier palestinian, Ahmed Qurei, urmeaza sa se intalneasca la Ierusalim, in cadrul primelor discutii menite sa trateze principalele probleme: granitele statului, soarta Ierusalimului si refugiatii palestinieni.

Premierul israelian Ehud Olmert si presedintele palestinian Mahmoud Abbas si-a dat acordul ca oficialii celor doua parti sa demareze ultima etapa a negocierilor privind procesul de pace.

Â