Israelul a inchis frontiera cu Fasia Gaza

Apropo.ro / 18.01.2008, 16:04
Israelul a inchis frontiera cu Fasia Gaza
Israel a inasprit vineri masurile de izolare a Fasiei Gaza controlata de gruparea Hamas, in replica la tirurile cu rachete lansate de militantii palestinieni.

Israel a inasprit vineri masurile de izolare a Fasiei Gaza controlata de gruparea Hamas, in replica la tirurile cu rachete lansate de militantii palestinieni, impiedicand furnizarea de ajutoare umanitare de catre Natiunile Unite, au declarat o serie de oficiali, citati de Reuters.

Decizia a fost adoptata dupa ce Israelul a dat asigurari ca va extinde campania sa militara impotriva militantilor din Fasia Gaza care au lansat peste 110 rachete asupra regiunii din sudul tarii in ultimele trei zile.

O racheta lansata de armata israeliana vineri dimineata a ucis cel putin un militant in nordul Fasiei Gaza. In orasul Nablus din Cisiordania, trupele israeliene au ucis un militant afiliat miscarii Fatah condusa de presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Guvernul lui Abbas a avertizat oficialii israelieni ca noul proces de pace, stimulat de vizita efectuata saptamana trecuta de presedintele american George W. Bush, este amenintat de operatiunile Israelului.

"Fasia Gaza este complet izolata. Acest fapt va duce la o situatie si mai dificila", a declarat purtatorul de cuvant al UNRWA, agentia Natiunilor Unite care se ocupa de probleme refugiatilor palestinieni, Christopher Gunness.

Israelul limitase deja volumul ajutoarelor livrate populatiei palestiniene din Fasia Gaza in iunie, cand Hamas a preluat controlul regiunii.

Â