Israelul, decis să mențină izolarea Fâșiei Gaza

Apropo.ro / 17.06.2007, 13:25
Israelul, decis să mențină izolarea Fâșiei Gaza
Israelul va menține izolarea totală a Fâșiei Gaza, pentru a împiedica extinderea influenței Hamas în Cisiordania, și îl va susține în continuare pe președintele palestinian Mahmoud Abbas, a anunțat, duminică, ministrul

Israelul va menține izolarea totală a Fâșiei Gaza, pentru a împiedica extinderea influenței Hamas în Cisiordania, și îl va susține în continuare pe președintele palestinian Mahmoud Abbas, a anunțat, duminică, ministrul israelian al Infrastructurii, Binyamin Ben Eliezer, citat de AFP.

„Israelul trebuie să intensifice izolarea Fâșiei Gaza și să nu lase să treacă nimic în afară de energie electrică și apă”, a declarat Ben Eliezer, membru al Cabinetului de securitate.

Începând de vineri, când Hamas a preluat controlul asupra Fâșiei Gaza, toate punctele de trecere către Israel au fost blocate. Presa israeliană afirmă că numai înalții oficiali din Fatah – mișcarea președintelui palestinian Mahmoud Abbas – considerați „personalități importante” au putut folosi punctul de trecere de la Erez pentru a se refugia în Cisiordania.

Mediafax