Istoria aurului. Când a fost descoperit aurul

De: Carmen Ulian / 22.01.2015, 18:00
Istoria aurului. Când a fost descoperit aurul
Un metal rar și prețios, aurul a fost descoperit destul de recent, deși nu îți vine a crede. Află-i povestea!

Aurul a fost primul metal descoperit de om. Iar asta s-a întâmplat destul de recent în istorie.

Nu vom afla cu exactitate când anume l-a găsit și când i-a aflat valoarea din moment ce s-a întâmplat cu mult înainte de a se scrie despre el.

Prima mărturie a existenței unei mine de aur vine de la egipteni. La ei existau aceste mine de 5.000 de ani. Sunt scrieri care arată faptul că asirienii luptau pentru cucerirea vecinilor lor tocmai pentru a le lua aurul, iar asta se întâmpla în urmă cu 4.500 de ani.

Grecii și romanii au iubit, de asemenea, aurul. Îl furau de la celelalte popoare și se foloseau de sclavi pentru a săpa în mină după aur.

Când spaniolii au ajuns în Mexic au descoperit că aztecii dețineau mari cantități de aur în orașele lor. În Peru, America de Sud, incașii aveau și ei colectau aur de sute de ani, înainte ca omul alb să le intre pe teritoriu.

Descoperirea aurului peste tot în lume a dat mereu de furcă celor pasionați și dornici de aventură. În 1848, John Sutter construia o fabrică de cherestea în California. James Marshall, ajutorul său, a observat pe terenul pe care lucrau bucăți mici de metal, galbene. Ulterior au descoperit că era aur. Cum era de așteptat, vestea s-a răspândit rapid, și până la debutul Goanei după Aur din ’49 nu a mai fost decât un pas. Mulți au venit în California să sape după aur și s-au stabilit aici în speranța îmbogățirii rapide.