“Istoria fotbalului”, călătorie în istoria celui mai iubit sport din lume

Apropo.ro / 16.05.2018, 15:39
“Istoria fotbalului”, călătorie în istoria celui mai iubit sport din lume
HISTORY® România va difuza în perioada 28 mai - 10 iunie producţia globală “Istoria fotbalului”, un maraton de televiziune unic realizat de A+E Networks International, care prezintă marile momente şi personalităţi ale celui mai iubit sport din toate timpurile. Producţia îl va avea ca reprezentant global pe David Villa, fost câştigător al Cupei Mondiale şi unul dintre cei mai premiaţi jucători din lume.

În cadrul acestei serii, HISTORY va difuza o selecţie de documentare premium originale, cu tematică globală, precum şi materiale scurte de tip “pastilă”, completate de înregistrări atent păstrate de la Cupa Mondială. Prin aceste materiale susţinute de Villa şi de alţi jucători, antrenori, jurnalişti şi experţi renumiţi, “Istoria fotbalului” va explora în profunzime mai multe perspective asupra sportului-fenomen.

Călătoria în istoria celui mai iubit sport din lume va începe pe HISTORY® luni, 28 mai, de la ora 21:00, cu două episoade a câte 60 de minute fiecare din seria Momente glorioase din fotbal.  Acestea oferă o cronică a echipelor şi jucătorilor din istoria recentă a Cupei Mondiale, ale căror abilităţi şi realizări au depăşit graniţele sportului, devenind ceva mult mai mare deopotrivă pentru fani şi pentru non-fani şi alimentând creşterea de neoprit a fotbalului în monstrul comercial pe care îl cunoaştem astăzi.

Producţia include următoarele episoade care vor fi difuzate în premieră, în fiecare zi, până pe 31 mai:
1. Pelé şi băieţii din Brazilia şi Argentina;
2. Pavarotti, Gazza şi Leii din Camerun;
3. Cei trei muschetari;
4. Aduceţi-mi capul lui Diego Armando Maradona;
5. Şapte goluri care au zguduit lumea.

Fiecare dintre cele cinci episoade dezvăluie povestea din spatele celor mai incredibile şi semnificative momente fotbalistice, împreună cu jucătorii, antrenorii şi fanii care le-au trăit.

Sărbătoarea fotbalului va continua vineri, pe 1 iunie, de la ora 21:00, cu seria Naşii fotbalului. Aceasta prezintă cinci documentare impresionante care pătrund în gândirea şi strategiile celor mai mari şi mai respectaţi antrenori din lume, dezvăluind cum au evoluat – adesea de la cariere relativ neînsemnate de jucători – la superstaruri globale. Fiecăruia dintre cei cinci titani i se face un portret intim şi onest al realizărilor sale, atât pe teren, cât şi în afara acestuia, prin intermediul unor materiale de arhivă şi interviuri cu oamenii şi jucătorii care îl cunosc cel mai bine.

Episoadele vor fi difuzate în exclusivitate, în fiecare zi, până pe 5 iunie. Acestea vor oferi detalii intime şi revelatoare despre unii dintre cei mai longevivi şi de succes antrenori ai epocii moderne în cadrul unor interviuri acordate jurnalistului Geoff Shreeves de la televiziunea Sky Sports:
1. Louis Van Gaal  (antrenor la formaţiile Ajax, Bayern Munich, Man Utd şi selecţioner al Olandei);
2. Claudio Ranieri (antrenor la formaţiile Valencia, Fiorentina, Juventus, Roma, Leicester City şi selecţioner al Greciei);
3. Sven Goran Eriksson (antrenor la formaţiile Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Man City şi selecţioner al Marii Britanii);
4. Roy Hodgson (antrenor la formaţiile Malmo, Inter Milan, Fulham, Liverpool, Crystal Palace şi selecţioner al Marii Britanii);
5. Gerard Houllier (antrenor la formaţiile Lens, Paris St Germain, Liverpool, Lyon, Aston Villa şi selecţioner al Franţei).

Evenimentul de televiziune unic, transmis de HISTORY, se va încheia cu cinci episoade din seria Monştrii sacri ai fotbalului, difuzate în fiecare zi, de la ora 21:00, din 6 iunie până pe 10 iunie. Acestea vor aduce cei mai buni jucători din trecut faţă în faţă cu cei mai buni fotbalişti din prezent, pentru a afla o dată pentru totdeauna cine este cel mai bun dintre ei. Un grup de experţi format din jucători şi câştigători ai Cupei Mondiale, printre care se regăsesc Gianfranco Zola, Lothar Matthaus, Ryan Giggs şi Gary Lineker, vor discuta despre talentul şi abilităţile următorilor fotbalişti puşi faţă în faţă:
1. Ronaldo vs Messi;
2. Pelé vs Maradona;
3. Zidane vs Platini;
4. Beckham vs Bale;
5. Klinsmann vs Van Basten.

De asemenea, HISTORY va difuza câteva materiale originale scurte de tip “pastilă” care se vor axa pe orice altceva în afară de jocul în sine – de la originea mingii, până la nebunia care îi cuprinde pe superfani, perspicacitatea fotografilor şi multe alte detalii. Acestea vor oferi o imagine mai profundă asupra fotbalului.

Producţia “Istoria fotbalului” va fi transmisă în peste 160 de teritorii din întreaga lume, printre care se numără, alături de România, Brazilia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Japonia, Coreea, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Spania, Marea Britanie, alte ţări din America Latină, precum şi din Africa şi Asia de Sud-Est.