Istoria Premiilor Oscar, în imagini

De: Gabriela Voicu / 26.02.2012, 19:25
A 84-a Gală a Premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles. Până atunci, vă prezentăm istoria Galei, în imagini.

Noaptea Oscar-urilor va aduce stralucire, câștigători și învinși, momente de glorie și lacrimi de fericire, dar și „gafe” sau tristețe.

Gala Premiilor Oscar este fără îndoială unul dintre cele mai așteptate evenimente în acest an, însă acest „Super Bowl” al petrecerilor cu ștaif din Cetatea Filmului are o istorie mai lungă decât trena rochiei purtate de Halle Berry la Premiile Oscar din 2002.

Vezi galeria foto

Sunt 83 de ani de când cei mai importanți oameni din lumea filmului se reunesc la Oscar-uri și defilează pe covorul roșu din Los Angeles, în ținute cât mai elegante, zâmbind permanent în luminile blitz-urilor.

În 1929, Academia Americană de Film a acordat prima statuetă Oscar, în cadrul unui brunch organizat la Roosevelt Hotel, din Hollywood. Astfel, filmele lansate în perioada 1 august 1927 – 1 august 1928 au intrat în marea competiție, iar pelicula „Wings” a câștigat trofeul pentru „cel mai bun film”. Ceremonia din 16 mai a fost primul eveniment Oscar și, deși era cu totul diferit de ceea ce vedem astăzi, reunea starurile de categorie A ale vremii, așa cum se întâmplă și în prezent.

De la imagini cu clasicii Spencer Tracy și Bette Davis până la cele cu Audrey Hepburn și Frank Sinatra, Gala Premiilor Oscar surprinde de fiecare dată momente memorabile și apariții încântătoare.

Va propunem o galerie foto care cuprinde cele mai importante momente din istoria Premiilor Oscar.

A 84-a Gală a Premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie 2012, la Kodak Theatre din Los Angeles, și va fi găzduită de actorul Billy Crystal.

HBO va transmite Gala Premiilor Oscar 2012, în varianta originală, nedublată, în noaptea de 26 spre 27 februarie, de la ora 2.00.