Istoria Scotland Yard-ului. Ce este Scotland Yard

De: Carmen Ulian / 25.01.2015, 19:00
Istoria Scotland Yard-ului. Ce este Scotland Yard
Cei care au citit cărți cu detectivi sau cu vizionat filme au auzit de Scotland Yard. Să aflăm cu ce se ocupă.

Scotland Yard este sediul central pentru Poliția Metropolitană din Marea Britanie. Un număr de 27.000 de ofițeri sunt responsabili pentru o zonă de circa 2.040 mp și de o populație de 6.750.000 de londonezi.

Scotland Yard efectuează mai multe servicii pentru zona metropolitană pe lângă suportul cu detectivi și polițiști. Are în grijă traficul din Londra, dă licențe și controlează taxiurile și șoferii acestora, precum și autobuzele și șoferii lor. Se implică în apărarea civilă, clădiri, locuințe pierdute, înregistrarea de orfani. Are grijă de înregistrarea criminalilor din țară, dar nu intervine în cazurile din afara Londrei doar dacă i se cere ajutorul.

Istoria Scotland Yard este una interesantă. În urmă cu aproape o mie de ani în urmă, regele Edgar de Anglia i-a dat regelui Kenneth de Scoția o bucată de pământ aproape de Palatul Westminster din Londra. El a cerut ca regele Kenneth să construiască un palat pe acest teren și să îl viziteze în fiecare an pentru a aduce un omagiu regatului Scoției.

Regele Kenneth a construit un palat în care stătea ori de câte ori venea în Anglia. El a rămas proprietatea regilor Scoției dar a devenit cunoscut londonezilor ca „Scotland”.

În 1603, când a murit regina Elizabeth și regele James VI de Scoția a devenit rege al Angliei și Scoției ca James I, acest palat nu mai avea un scop anume. A fost împărțit în două și numit Great Scotland Yard și Middle Scotland Yard și folosite drept clădiri guvernamentale.