Italia: 4.500 de hectare de parcuri protejate, distruse de incendii

Apropo.ro / 26.07.2007, 14:34
Italia: 4.500 de hectare de parcuri protejate, distruse de incendii
Cel putin 4.500 de hectare de parcuri protejate din Italia au fost distruse de incendii în ultimele saptamâni, a anuntat, joi, organizatia internationala pentru mediu WWF, care a apreciat ca 2007 este un "an negru" pentru patrimoniul natural al Italiei, relateaza AFP. "O statistica

Cel putin 4.500 de hectare de parcuri protejate din Italia au fost distruse de incendii în ultimele saptamâni, a anuntat, joi, organizatia internationala pentru mediu WWF, care a apreciat ca 2007 este un „an negru” pentru patrimoniul natural al Italiei, relateaza AFP.

„O statistica subestimata indica faptul ca au fost distruse cel putin 4.500 de hectare de natura protejata”, dar cifra va creste, a precizat filiala italiana a Fondului mondial pentru natura.

Pe teritoriul Italiei se afla numeroase parcuri nationale sau regionale, zone protejate unde sunt interzise lucrarile de constructie, pentru a proteja biodiversitatea. Conform WWF, zonele cel mai grav afectate se afla în regiunile Napoli, Abruzzi, Calabria, Sicilia si Puglia.

Incendiile violente au provocat, marti, moartea a doua persoane si pagube importante pe coasta adratica, focarele fiind concentrate în Parcul National Gargano, într-o zona în care exista mai multe statiuni balneare.

„Ce mai mare parte a incendiilor din ultimele zile sunt de origine criminala. Este bine stiut faptul ca focul este folosit pentru eliminarea arborilor si a altor obstacole naturale, în beneficiul unor noi hoteluri, vile sau pasuni”, afirma WWF.

Mediafax