Italia, cel mai îndatorat stat din lume

Apropo.ro / 26.06.2013, 17:15
Italia, cel mai îndatorat stat din lume
Italia, a cincea economie ca mărime din Uniunea Europeană și una dintre cele mai îndatorate țări din lume, ar putea ajunge în următoarele șase luni în situația de a cere ajutor financiar extern.

Italia, a cincea economie ca mărime din Uniunea Europeană și una dintre cele mai îndatorate țări din lume, ar putea ajunge în următoarele șase luni în situația de a cere ajutor financiar extern din cauza costurilor ridicate de finanțare și a înrăutățirii perspectivelor economice, avertizează banca Mediobanca, a doua ca mărime din sistemul italian.

Timpul curge repede. Situația macro­economică a Italiei nu s-a îmbu­nătățit în trimestrul trecut, ci din contră, s-a înrăutățit. Inevitabil, Italia va ajunge să ceară ajutor financiar din partea UE în următoarele șase luni„, se arată într-un raport confidențial al Mediobanca văzut de publicația The Telegraph.

Declanșatorul „imploziei” din Italia ar putea fi o criză financiară în Slovenia, țară în care cele mai mari bănci, deținute de stat, se clatină sub povara creditelor devenite toxice din cauza prăbușirii sectorului construcțiilor, sau o nouă criză în Argentina, care are legături puternice cu afacerile din Italia.

Argentina ne îngrijorează în special, deoarece un default pare probabil acolo„, se arată în raportul citat.

Citește mai multe detalii despre gradul de îndatorare al Italiei, pe ZF.ro