Italia: Criză severă de pizzari

De: Marian Andrei / 01.05.2013, 11:30
Italia: Criză severă de pizzari
În contextul în care pizza a devenit nelipsită de pe mesele italienilor, datorită crizei economice, țara se confruntă cu un deficit de "pizzaioli" - persoane care gătesc acest fel de mâncare.

„Este un paradox”, declară un oficial al Federației producătorilorr de pizza. „Ținând cont de criza economică și de rata mare a șomajului, nu ar trebui să existe deficitul de azi, de 6.000 de persoane”.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

Explicația este dată de Amadeo Al-Wikel, proprietarul egiptean al unei pizzerii din Roma. Acesta a declarat că 80% dintre cei care produc pizza sunt egipteni. „Ne pricepem și, în același timp, suntem pregătiți să muncim din greu. În comparație cu noi, italienii doresc o slujbă confortabilă, eventual să muncească șase ore la birou, cinci zile pe săptămână, cu aer condiționat. Nu sunt pregătiți să lucreze 10-12 ore pe zi”.

De aceeași părere este și Alessandro Rossi, și el proprietar de pizzerie. „În mintea italienilor, a face pizza este umilitor, ei cred că este muncă «manuală». Tinerii de azi vor mașini de 40.000 de euro și haine de firmă, dar nu sunt pregătiți să muncească pentru a le avea. Așa că suntem nevoiți să angajăm egipteni, filipinezi și arabi”.

Deși deplânge faptul că italienii nu mai doresc să facă pizza, David Mandolin, șeful Școlii italiene de Pizza, spune că „pentru a face o pizza bună, aluatul trebuie să fie puțin crocant, dar digerabil. Nu oricine poate face o pizza bună, însă egiptenii chiar se pricep„.