Italia mentine restrictiile pentru muncitorii romani

Apropo.ro / 10.01.2008, 21:27
Italia mentine restrictiile pentru muncitorii romani
Guvernul italian continua si in 2008 aplicarea regimului tranzitoriu privind procedurile pentru accesul pe piata muncii al romanilor si bulgarilor.

Guvernul italian a decis sa continue aplicarea regimului tranzitoriu privind procedurile pentru accesul pe piata muncii al cetatenilor romani si bulgari pentru inca un an, pana la 31 decembrie 2008, in vederea liberalizarii complete a muncii personalului angajat, potrivit ANOFM.

Ministerul de Interne si Ministerului Solidaritatii Sociale din Italia au trimis Guvernului italian o circulara comuna in care anunta ca s-a decis continuarea aplicarii regimului tranzitoriu privind procedurile pentru accesul pe piata muncii a cetatenilor romani si bulgari pentru inca un an, pana la 31 decembrie 2008, in vederea liberalizarii complete a muncii personalului angajat, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) remis, joi, agentiei Mediafax.

Si Guvernul spaniol a decis mentinerea, chiar pana in 2009, a moratoriului privind accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii.

Mai multe detalii pe Mediafax.ro