Italia: „Ucigasa cu umbrela” a primit 16 ani de detentie

De: Dragos Tanase / 18.12.2007, 11:08
Italia:
Romanca Doina Matei, acuzata de uciderea unei italience cu o umbrela, in metroul de la Roma, a fost condamnata la 16 ani de inchisoare.

Romanca Doina Matei, acuzata de uciderea unei italience careia i-a infipt o umbrela in ochi, la 26 aprilie, in metroul din Roma, a fost condamnata la 16 ani de inchisoare de justitia italiana.

Doina Matei a ucis-o pe italianca Vanessa Russo, in varsta de 22 de ani, infigandu-i o umbrela in ochi, in timpul unei altercatii izbucnite intre cele doua tinere, in statia Termini a metroului din Roma.

Procurorul Sergio Colaiocco ceruse 20 de ani de detentie pentru Doina Matei, pe care o acuza de omor calificat. Judecatorul Donatella Pavone, de la Tribunalul din Roma, a stabilit insa ca este vorba de omor prin imprudenta, fixand condamnarea la 16 ani de inchisoare, relateaza pagina online a agentiei AGI.

Dupa agresiunea de la metrou, Doina Matei si prietena sa C.I., in varsta de 17 ani, reusisera sa dispara. Minora fusese anchetata initial pentru complicitate la crima, dar ulterior a fost eliberata si in urma cu cateva saptamani a primit permisiunea de a reveni in Romania.

Cititi declaratiile partilor implicate in proces pe Mediafax.ro