Iubire la New York

De: Mioara Tronaru / 17.08.2009, 00:00
Iubire la New York
New York. Leonard Kraditor ezită între a se căsători cu Sandra Cohen, femeia pe care părinţii săi sînt mai mult decît încîntaţi să o aibă ca noră, şi a flirta în continuare cu Michelle Rausch, răvăşitoarea sa vecină, de care se simte iremediabil îndră­gostit.

Între raţiune şi simţire, el va trebui să facă o alegere grea. ”Two Lovers” a fost prezent în competiţia de la Cannes în 2008. Ca şi celelalte două lung-metraje ale lui James Gray, ”The Yards” (2000) şi ”We Own the Night” (2007), filmul avea toate şansele la un Palme d’or, dar şi de această dată americanul a plecat acasă cu mîna goală.

După aceste două pelicule, este a treia oară cînd regizorul îl alege pe Joaquin Phoenix pentru un rol principal. A scris chiar personajul Leonard gîndindu-se la el: ”Joaquin este ca un frate pentru mine, sîntem foarte apropiaţi”. Una din sursele de inspiraţie ale lui James Gray este o scriere a lui Dostoievski, ”Nopţi albe”, despre un bărbat care se îndrăgosteşte şi face o adevărată obsesie pentru o femeie pe care o vede pe stradă.

Premiera: 21 AUGUST
TO: Two Lovers. Producţie SUA, 2008. R: James Gray.
Cu: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw, Isabella Rossellini, Elias Koteas.
Distribuit de Ro Image 2000, Prorom