Iubita președintelui Franței, nominalizată la premiile Cesar 2014

Apropo.ro / 01.02.2014, 12:34
Iubita președintelui Franței, nominalizată la premiile Cesar 2014
Julie Gayet, presupusa iubită a președintelui francez François Hollande, a fost nominalizată, vineri, la premiile César 2014, la categoria "cea mai bună actriță în rol secundar".

Actrița franceză a fost nominalizată pentru rolul interpretat în „Quai d’Orsay”, un film regizat de Bertrand Tavernier, în care o interpretează pe Valérie Dumontheil, consilierul pe probleme africane al ministrului de Externe francez, informează huffingtonpost.com.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Nominalizările la premiile César 2014, considerate echivalentul francez al premiilor Oscar, au fost anunțate de Alain Terzian.

La categoria ei, Julie Gayet va concura cu Géraldine Pailhas („Jeune et jolie”), Adèle Haenel („Suzanne”), Françoise Fabian („Les Garçons et Guillaume, à table!”) și Marisa Borini („Un château en Italie”) – care este mama Carlei Bruni.

Julie Gayet a câștigat premiul Romy-Schneider și cel pentru cea mai bună actriță europeană la Festivalul de Film de la Bruxelles, în 1997, pentru rolul din filmul „Sélect Hôtel”. În 2009, a fost desemnată cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film de la Tokyo pentru rolul din pelicula „8 fois debout”.

Cea de-a 39-a gală de decernare a premiilor César va avea loc pe 28 februarie, la Théâtre du Châtelet din Paris, și va fi difuzată în direct de postul Canal+.