„Iubito, mergem o săptămână la Morgă?”

De: Marian Andrei / 23.10.2012, 15:30
Un om de afaceri australian intenționează să pună în practică o idee cel puțin ciudată, dacă nu chiar macabră: va deschide un hotel în clădirea unei morgi locale.

Clădirea a fost deja aleasă, fiind vorba de morga unui spital de psihiatrie, nefolosită de 10 ani.

Excentricul om de afaceri Hayden Pearce a dat și detalii despre proiectul său, care ar trebui să fie funcțional de la anul: „Totul va fi în stilul unei morgi din anii 1950. Vom avea un „apartament„, cu un pat dublu, în rest clienții vor dormi în frigidere sau pe mese de disecție. Tot instrumentarul chirurgical și de disecție va fi la locul lui, pentru a păstra o atmosferă sumbră. Nu cred că mai există în lume o morgă în care poți să înnoptezi”.

Proiectul hotelului-morgă face parte dintr-un ansamblu mai amplu. Omul de afaceri, care până acum s-a ocupat cu antichități, a cumpărat un teren de șase hectare pe care se află șase clădiri. El a început să reabiliteze aceste clădiri, transformând un azil în motel, fosta clădire în care stăteau asistentele medicale în magazin de specialități și o altă clădire într-un magazin de antichități.

Pierce speră că va avea succes, sperând că fanii de zombies și vampiri, cei ai misterelor sau, pur și simplu cei care vor „puțină” aventură vor asalta hotelul, mai ales că, reale sau fabricate, există și unele zvonuri referitoare la prezența stafiilor în zonă.