Iulia Vîntur şi Cătălin Radu Tănase – Weekend cu Ştirile PRO TV

De: Cătălina Matei / 20.04.2009, 00:00
Iulia Vîntur şi Cătălin Radu Tănase - Weekend cu Ştirile PRO TV
Din 25 aprilie, Iulia Vîntur prezintă Ştirile dimineţilor de weekend alături de Cătălin Radu Tănase. După ani buni de transmisiuni de la evenimente speciale, Cătălin vine de pe teren... direct la pupitrul Ştirilor PRO TV.


Dimineaţa începe cu… Iulia

– Iar schimbi partenerul de prezentare. Cît de bine îl cunoşteai pe Cătălin înainte să faceţi echipă?
Îl cunoşteam foarte bine. Cătălin e un partener pe care te poţi baza şi pe care îl apreciez foarte mult pentru ceea ce a făcut pe teren înainte să prezinte ştirile. Simte exact cum să transmită esenţialul. În toţi aceşti ani, cît a fost pe teren, Cătălin a fost omul de la care am aflat întotdeauna cele mai noi şi mai intense ştiri chiar de la faţa locului.

Cred că este unul dintre cei mai buni corespondenţi de ştiri de televiziune din ţară. E un coleg extraordinar pe care îl apreciez şi din punct de vedere profesional, dar şi uman. Comunicăm foarte bine şi nu am avut nevoie de foarte multă pregătire înainte.

– Care sînt, în general, aşteptările tale de la un coleg de prezentare?
Cel mai important lucru este să fie matinal şi să fie vesel, pentru că nu acceptăm oameni morocănoşi dimineaţa. Trebuie să fie deschis, să aibă disponi­bilitatea de a comunica şi de a mă cunoaşte în aşa fel încît să fim pe aceeaşi lungime de undă, să dea dovadă de seriozitate şi să-i placă ce face. Cred că este şi portretul-robot al lui Cătălin!

– Cît timp prezinţi ”Dansez pentru tine”, noaptea dintre vineri spre sîmbătă rămîne… tot ”albă”?
Rămîne noapte albă, pentru că încă mai am energie şi destulă adrenalină ca să intru sîmbăta dimineaţa în direct după o noapte de vis la ”Dansez pentru tine”.

– Cum reuşeşti să fii fresh sîmbătă dimineaţa, la Ştirile PRO TV?
Îmi place foarte mult ceea ce fac şi asta îmi dă energie. Cînd sînt în direct, uit de oboseală şi de alte probleme şi mă concentrez total la ceea ce am de făcut.

– La începutul lunii, s-a scris prin ziare că o să pozezi într-o revistă pentru adulţi. Era păcăleală de 1 aprilie?
Da, pentru că nu am de gînd să pozez în reviste pentru adulţi. A fost o păcăleală, iar cei care nu mă cunosc au şi crezut.

– Ce-ai făcut de Paşti?
Am muncit. Am petrecut Paştele cu telespectatorii noştri pentru că am avut o ediţie specială de Paşti la ”Dansez pentru tine”. Am împlinit visuri, am reuşit să aducem bucurie în sufletul oamenilor, iar Iepuraşul a adus şi în acest an daruri frumoase celor care într-ade­văr aveau nevoie de ele. Imediat după emisiune, am plecat la Iaşi la părinţi, pentru ca întotdeauna mi-a plăcut să-mi petrec Sărbătorile cu familia.


Cătălin şi prompterul buclucaş

– De pe teren… direct la pupitrul Ştirilor PRO TV. Cît de mult crezi că te ajută toată experienţa acumulată pe teren?
Terenul ca terenul, însă schimbarea cu adevărat spectaculoasă e alta: ”De la spital la bal” sau, dacă vreţi, ”Şi la bal şi la spital”. Încep în forţă, în postura de prezentator al Ştirilor PRO TV după o experienţă traumatizantă: o operaţie pe coloană. Am păţit cam ca Băsescu, mi-a explodat un disc intervertebral şi am ajuns pe masa de operaţie.

Pe teren mi-am făcut praf coloana şi tot pe teren mi-am cîştigat reputaţia şi experienţa. Şi îmi vor fi amîndouă extrem de folositoare în noua postură de prezentator. Iar oamenii se pot baza pe mine că le voi spune, în continuare, de la faţa locului, ce se întîmplă în lumea în care trăiesc. Cred că şi publicul şi eu avem nevoie de acest lucru şi nu voi dezamăgi.

– Cum te-ai acomodat cu prompterul?
Cu chestia aia mică, neagră şi prietenoasă, adică? Bine, spun eu, deşi în 15 ani, de cînd lucrez la PRO TV, nu am avut de trei ori ocazia să-l folosesc. Ei, uite că a venit şi vremea lui… Dar importantă este şi atmosfera din studio, empatia cu Iulia, dorinţa de a le transmite oamenilor esenţa.

– Esti o persoană matinală de felul tău?
Teoretic, nu! Cînd lucrezi pînă tîrziu în noapte, nu ţi-e prea drag să te trezeşti la prima oră. Practic, da! A avut grijă fetiţa mea, Carina, de 3 ani, să mă obişnuiască şi cu orele mici ale dimineţii. Şi, credeţi-mă, nu e foarte simplu să o trezeşti, să o speli, să-i faci mîncare şi, în acelaşi timp să pui cafeaua la făcut, să te speli pe ochi şi să nu răstorni toată casa cu fundul în sus, în drum spre bucătărie şi baie.

– Cum te înţelegi cu Iulia?
”Dragi ţi-s fetele, Ioane? Dragi! Dar tu lor? Şi ele mie!”. Iulia şi cu mine comunicăm excelent şi este una dintre cei care, în zilele astea, au făcut enorm pentru mine. Aici, vreau să-i menţionez şi pe doctorul Pătraşcu, cel care m-a operat, dar şi întreaga echipă de la ştiri, alături de care am simţit ce înseamnă să contezi în sufletul unei companii.


Ştirile PRO TV – Sîmbătă, Duminică, 08.00, PRO TV


Foto: Paul Diaconu;
Stilist: Ina Isbăşescu